6 évnél régebbi cikk

Nagyon nehéz bármit mondani arra, amit a héten az időjárás produkál
Fehérvár Médiacentrum fotójaNagyon nehéz bármit mondani arra, amit a héten az időjárás produkál

Lesz egy kicsi ilyen is, meg olyan is. Egyszerre fúj majd és süt. Lesz meleg is, sőt csapadék is várható bőven. Néha 14, de többször 30 is lesz. Egyébként június van, lassan annak is a közepe. Is, is, is... rémes hetünk lesz.

A heti időjárást imádni fogják azok, akik szeretik a változatosságot: lesz itt minden, ami csak elképzelhető. Rögtön kezdünk néhány riasztással, de inkább csak a keleti országrészre. A hét közepére úgy néz majd ki, hogy győz a nyár, de ez csak hiú ábránd. Hétvégére olyannyira megjósolhatatlan, mi várhat ránk, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az MTI-nek megküldött szokásos heti előrejelzésében is csak így fogalmaz: "...pénteken, szombaton az előrejelzés bizonytalansága az átlagosnál nagyobb..." Jó szórakozást mindenkinek erre a hétre (is).

Hétfőn a Dunától keletre lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban a középső és keleti területeken várható zápor, zivatar, az Alföldön heves zivatar is lehet. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csak zivatar környezetében erősödhet meg a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között várható. Hétfőre a felhőszakadás veszélye miatt Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett Bács-Kiskun, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére a heves zivatar veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. Estefelé a Dunántúl nyugati részén többfelé megerősödhet, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 14-19 fok között valószínű. A nappali maximumok 24-31 fok között alakulnak.

Szerdán reggel elszórtan lehet eső, zápor, keleten helyenként zivatar is, majd napközben fokozatosan megszűnik a csapadék. A legtöbb napsütés az Észak-Dunántúlon várható. Többfelé ekkor is erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 13-20 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön sok napsütés várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet 9-15, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap 9-14 fok között valószínű. Pénteken napközben 25-30, szombaton 26-31 fokig melegszik a levegő. A meteorológiai szolgálat ugyanakkor megjegyezte, hogy pénteken, szombaton az előrejelzés bizonytalansága az átlagosnál nagyobb, van esély hidegfront-betörésre, ezzel együtt zivatarok kialakulására is.

Vasárnap napos idő várható helyenként záporokkal, zivatarokkal. Többfelé megélénkül a légmozgás, zivatarokban erős, viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. A nappali maximumok 27-32 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek