6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: kosárdöntő, jógafesztivál és Naked Truckers
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: kosárdöntő, jógafesztivál és Naked Truckers

Hiába kezdődött el már két hete a június, ez lesz az első igazi nyári hétvége. Vége az iskolának és így az egy négyzetméterre jutó fiatalok száma az eddig tapasztaltakhoz képest jelentősen megemelkedik a városban. Nem is baj, mert most hétvégén is bőven lesz mit csinálni: jön a fehérvári kötődésű Naked Truckers koncertezni, kosárdöntőt játszik az Alba Fehérvár és jógafesztivált is rendeznek a Velencei-tónál.

Tévé: Falco KC Szombathely–Alba Fehérvár
Mikor?: Június 16., péntek 17.50
Hol?: M4 Sport

Már csak egy győzelem kell ahhoz az Alba Fehérvárnak, hogy 2013 után ismét bajnok legyen. Miért is ne lehetne ez az este a pénteki? Persze a szombathelyi Falco nem fogja olcsón adni a bőrét, hiszen az egész szezonban csupán egyetlen meccset buktak hazai pályán, éppen a múlt hétvégén a döntő második mérkőzését. Tehát azt is mondhatjuk, hogy az előjelek jók, és könnyen elképzelhető, hogy már péntek éjfél körül mehetünk ünnepelni az Országalmához. Ha esetleg bukó lesz a meccs, akkor is van még egy esélyünk vasárnap, ráadásul hazai pályán.

Mozi: Jupiter holdja
Mikor?: Június 16., péntek 18.00
Hol?: Barátság Mozi

Két éve folyamatosan a mainstream média híradásainak egyik uralkodó (vagy időről-időre visszatérő) témája az Európába érkező menekültáradat. Várható volt, hogy előbb-utóbb a filmesek is hozzányúlnak, de hogy éppen egy magyar rendező legyen az első, az azért a meglepetés erejével hatott. Bár ha belegondolunk abba, hogy 2015 nyarán hány százezren gyalogoltak keresztül az országon a Közel-Keletről vagy az Észak-Afrikából indultak közül, akkor azért mégsem akkora meglepetés ez. Mundruczó Kornél filmje megjárta a közelmúltban véget ért Cannes-i Filmfesztivált is, ahol a kezdeti hatalmas lelkesedés után végül komolyabb eredmény nélkül végzett. Ez persze még egyáltalán nem minősíti a filmet, aminek már csak az előzetese is roppant meggyőző:

Sport: JÓGALIFEST
Mikor?: Június 17-23.
Hol?: Velence

Ha van szabadidős tevékenység, ami a futás mellett éppen reneszánszát éli, akkor az biztosan a jóga. Akinek nincsenek olyan ismerősei, akik vagy futóeredményekkel vagy jógapózokkal örvendeztetnék meg hetente a Facebook hírfolyamában, az vagy nem ezen a bolygón él, vagy pedig kamu profilt használ. A jóga annyira menő, hogy majdnem menőbb már, mint levegőt venni. És egyébként tényleg. Azok, akik valóban komolyan veszik és úgy tolják, megtalálják benne számításukat, mert azon túl, hogy egy szinte minden porcikánkat átmozgató műfajról van szó, a jóga valójában egy életforma. Ennek megismerésére remek alkalmat nyújthat a gárdonyi JÓGALIFEST, ahol többek között az étkezéssel (vegán és indiai kaják, Pi-víz) és napi öt jógafoglalkozással lehet közelebb kerülni ehhez az életstílushoz.

Amerikai foci: Enthroners juniorcsapattag-toborzó
Mikor?: Június 17., szombat
Hol?: First Field

Ki tudja, lehet, hogy egy Tom Brady, vagy egy Marshawn Lynch, esetleg egy Calvin Johnson veszett el benned? De akkor most megtaláljuk! Ha nem is rögtön az NFL-be, de Magyarország egyik legjobban fejlődő amerikaifoci-csapatába simán bekerülhetsz. Elég ha 14-19 év közötti fiú vagy és szombaton délután elmész a Takarodó úti First Fieldre. Az sem gáz, ha eddig tojáslabda egyszer sem volt a kezedben és maximum a fotelből követted az eseményeket. Nagydarab falemberekre és fifikás irányítókra ugyanúgy szüksége lesz a Fehérvár Enthroners-nek, ahogy Speedy Gonzálezt megszégyenítő sebességű futókra. Próbáld ki magad a világ egyik legnézettebb sportágában! És mindenki hozzon magával még egy embert!

Koncert: Naked Truckers
Mikor?: Június 17. szombat 20.00
Hol?: Nyolcas Műhely

A rockabilly az a zene, aminek aztán igazán van töke. Nem olyan húzós, mint a trash metal, nem csap fejbe annyira, mint a drum and bass, de semmiképp sem egy könnyed táncikálásról van szó. A műfaj nagy királya Magyarországon a Mystery Gang, de a második helyen (nálunk legalábbis) biztosan ott van a fehérvári kötődésű Naked Truckers. Fogd meg a csajodat/pasidat és veressétek együtt szombat este ilyen és ehhez hasonló zenékre:

Fehérváron túl: 5. Veszprémi Sörfesztivál
Mikor?: Június 15-18.
Hol?: Veszprém, Historia Kert, Remete u. 8.

Bár a sörfesztiválok időszaka hagyományosan a szeptember vége, október eleje-közepe, ez egyáltalán nem zavarja a veszprémieket abban, hogy nyár elején rendezzék meg a sajátjukat. És nekik van igazuk. Mi lehet jobb annál, mint a közel 30 fokban egy kicsit söröcskézni, kolbászozni, beszélgetni? Mindezt ráadásul egy tényleg festői helyen. Fehérvártól autóval mindössze 30 perc és ha már ott vagytok, talán egy esti korzózást is érdemes betervezni Balatonfüreden vagy Tihanyban. De előtte szigorú elmélyedés ajánlott a söröshordók világában – kivéve persze annak, aki vezet.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek