6 évnél régebbi cikk

Hőségben is maradjunk önmagunk! Tanácsok az öltözködéshez
Fehérvár Médiacentrum fotójaHőségben is maradjunk önmagunk! Tanácsok az öltözködéshez

Ebben a hőségben a ruhásszekrény előtt állva önkéntelenül is a lenge, áttetsző, szellős darabokért nyúlunk. Jól tesszük? Egyáltalán, a divat vagy a praktikum legyen az elsődleges szempont az öltözködéskor?

A divat egy adott kultúra vagy kor irányzata, amely leggyakrabban az öltözködést, a protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait is befolyásolja. Megkérdeztük Dula Dorinát – a 2016-os Fehérvár Szépe közönségdíjasát – milyennek látja a mai divatot.

"Tapasztalatom szerint a fiatal, 14-15 éves lányok szívesen láttatják magukat, nem gondolják át az öltözködésüket, gondolok itt például a haspólóval hordott rövidnadrágra. Sok lány nem az intelligenciájával akar tetszeni a fiúknak, mégis képesek felháborodni azon, ha az utcán a férfiak beszólnak nekik, vagy füttyögnek utánuk. Én inkább kevesebbet mutatok meg magamból, mert úgy gondolom, azzal többet elérek."

Óber László protokollszakértő szerint az öltözködéskor érdemes kettéválasztani a munkát és a magánéletet. A hivatalos (munkahelyi) protokoll esetében a hölgyeknél nem lehet kinn a váll és a dekoltázs, valamint térdig vagy térd alá érő szoknyát illik viselni. A mai fiatalok öltözködését ugyanakkor nagyban befolyásolja, milyen példát látnak otthon, hová járnak iskolába, kikkel barátkoznak, hiszen ebben az esetben is a mintakövetés a meghatározó.

Bizonyos munkahelyeken lazább az öltözködési szabályzat  (kép: pixabay.com)

Ezek után még jobban beleástuk magunkat a témába és felkerestük Kernya Mariann (MAYA) stylistot, hogy mondja el, hőség ide vagy oda, mi számít ma trendinek?

"A virágok és a színek nagyon előtérbe kerültek. Még mindig elegáns és divatos a két alapszín, a fekete és a fehér, és továbbra is hódít a farmer. Fontos, hogy ne válasszunk olyan anyagú ruhát, ami nagyon magába szívja a meleget! Öltözzünk úgy, ahogy kényelmes, és amiben önmagunk vagyunk! Próbáljuk kerülni az ékszereket, mert beleizzadhatunk! Helyette vegyünk fel inkább egy nagykarimájú kalapot!”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek