6 évnél régebbi cikk

Robotok harcoltak Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotójaRobotok harcoltak Fehérváron

Egy másik dimenzió – ugrott be azonnal, ahogy a beléptem az Alba Innovár Digitális Élményközpont termébe, ahol 10-14 éves gyerekek építették és programozták Terminádort, Margitot, Buzadarát és társait, akik aztán a ringben meg is küzdöttek egymással.

Egy csomag LEGO és a program ismerete, reggel innen indultak az Alba Innovár táborozói, hogy aztán ebédre a csapatok által megálmodott, és le is programozott robotok a ringben harcoljanak meg egymással. Terminádor, Margit, Buzadara és a többiek pedig precízen teljesítették a gyerekek parancsait.

És ha az a tudás, ami ezeknek a gyerekeknek természetes nem nyűgözött volna le teljesen, a felnőtteket megszégyenítő csapatmunka végképp padlóra tett. Digitális Élményközpontot otthonra is! – suttogtam el magamban az óhajt, látva az elmélyülten, együtt dolgozó gyerekeket.

Ha ez az óhajom nem is teljesülhet, jó hír, hogy a következő tanévtől minden székesfehérvári diák, szervezett tanórák keretében megismerkedhet a Digitális Élményközpont nyújtotta lehetőségekkel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek