6 évnél régebbi cikk

Hakával fűszerezett Beach-rögbivel zárul a július Agárdon
Fehérvár Médiacentrum fotójaHakával fűszerezett Beach-rögbivel zárul a július Agárdon

Agárdon zárul a 3 Lakes Beach Rugby Tour 2017. A hazai szakszövetség nyári versenysorozata a II. Velencei-tavi Ütős Fesztivál sportkínálatának egyik leglátványosabb elemeként kerül megrendezésre a Napsugár Strandon július 29-én.

A rögbi nyári, homokban űzött változata az idei esztendőben három helyszínt érintő versenysorozatként került megrendezésre: június 26-án Sopron, július 15-én Vonyarcvashegy adott otthont a Beach Tour állomásainak. Az utolsó fordulóra július 29-én, a II. Velencei-tavi Ütős Fesztivál keretein belül, Agárdon kerül sor.

A profi és amatőr rögbisek három kategóriában, női és férfi kontakt valamint szalagos rendszerben meccselnek majd a Napsugár Strandon. Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a rögbivel immár végérvényesen összefonódott ősi maori tánc, a haka is szerepet kap a verseny napján, az Ütős Fesztivál szervezői ugyanis hakabajnokságot is hirdettek. A legjobb produkciókat a fesztivál nagyszínpadán, az agárdi szabadstrandon is bemutatják és ugyanitt lesz a 3 Lakes Beach Rugby Tour eredményhirdetése is július 29-én 17:30-tól.

És hogy a zene és a sport összefonódása teljessé váljon, az Ütős Fesztivál egyik kiemelt fellépője, az Ataru Taiko Dobszínház is különleges műsorral készül. Ahogy Vörös Emil, az Ataru vezetője elárulta, a fesztiválon egy saját koreográfia alapján összeállított hakát is bemutatnak majd a zenészek.

A profi rögbisek mellett baráti társaságok és akár komplett családok is nevezhetnek az Amatőr Haka Bajnokságra az info@utosfeszt.hu e-mail címen.

Nézd meg hogy hakázik az új-zélandi válogatott, az All Blacks!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek