Partly cloudy4 °C
2021. január 25. hétfő Pál
Menü
Házhozszállítás

A végtelenbe és tovább – Gróf Brigitta a testépítők világbajnoka

A végtelenbe és tovább – Gróf Brigitta a testépítők világbajnoka
A legújabb szerzeménnyel (Fotó: facebook.com)

A fehérvári Gróf Brigitta 2017-ben ismét, már-már természetes módon zsebelte be az aranyat a WABBA testépítőszervezet velencei világbajnokságán. A magyar bodybuilder ezzel már a 24. (!!!) vb-címét szerezte meg, ez a teljesítmény pedig a világban is egyedülálló.

"Világ életemben sportoló, nagyon mozgékony típus voltam, egy kertes házban nőttem fel és a grundokon az volt akkoriban a szokás, hogy az utca gyerekei összejöttek futkározni, játszani" - kezdte Gróf Brigitta a mesélést, majd az iskolás évekkel folytatta. Elmondása szerint rendkívül fontos volt számára a tesiórákon tanult alapképzés, amiből aztán egész élete során profitált. Később, hogy a mozgékonyságát levezesse előbb az úszással, majd az aerobikkal, és ezzel egy időben a karatéval is közelebbi kapcsolatba került. Brigittát a karate önfegyelemre és kitartásra ösztönözte, ezek a tulajdonságok ugyanis szerinte minden sportoló legfőbb ismérvei. Az aerobikhoz való kötődéséről elmondta: "Nem szeretem azt a közeget, ahol megszabják, hogy milyen gyakorlatot, mi után csináljunk." Na, ekkor jött egy éles váltás: a testépítés.

Brigitta, miután egyszer beszabadult a konditerembe onnantól kezdve ki sem akart jönni. Az aerobik standard mozgásai után, egyből megtetszett neki, hogy a teremben, amit csinál (legyen az jó vagy rossz), azt csakis saját magának köszönheti, önmaga felelős mindenért. Ez a szerelem 15 éve tart és már 14 éve jár versenyekre is. Rögtön az első megmérettetésen – egy MLO Olimpián – sikerült behúznia egy bronzérmet, ami után már nem volt megállás. A következő években mindentmegnyert Magyarországon, amit lehetett, így aztán egyértelmű volt, hogy külföldi hódító útra indul... A többi pedig már sporttörténelem. 

Egyik versenyről a másikra... (Fotó: facebook.com)
Egyik versenyről a másikra... (Fotó: facebook.com)

Persze ezt a konditermes sztorit sem úgy kell elképzelni, hogy lemegyünk, emelünk párat és bamm, mehetünk is versenyre, hanem bizony mielőtt valaki versenyszerű testépítésre adná a fejét (jelen esetben a testét), azt egy komoly felkészülés előzi meg. Fontos a tudatos táplálkozás, az egyénre szabott és fegyelmezetten betartott edzésmunka, de még a genetika is közbeszólhat. Azt is lehet mondani, hogy ez egy külön életvitel.

Ha ez mind megvan, akkor  jöhet a pódium és a versenyek sora. Gróf Brigitta szerint a győzelemhez sokszor még az sem elég, ha patentra vagyunk gyúrva, a versengés előtti lelkiállapotnak is hihetetlenül fontos szerep jut. A magyar testépítő szavaival élve: színpadi forma+időzítés a siker kulcsa. Ennek kapcsán még azt is megjegyezte, hogy egy-egy testépítő megmérettetés előtt, ha úgy érzi, nincs 100%-os formában, akkor nem áll ki senki elé, ezzel is sugallva egyfajta magas színvonalat, amely becsülendő. Aztán ha ez mind összeáll, akkor jöhetnek az Eb- és vb címek. Egyszerű, nem? 

 

Egy igencsak impozáns karriernek lehetünk szem- és fültanúi, de még hol a vége?! 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Törvényi védelmet kaptak a vidéki zajok és szagok Franciaországban
  Törvényi védelmet kaptak a vidéki zajok és szagok Franciaországban
 • Erős földrengés volt az Antarktisz partjainál
  Erős földrengés volt az Antarktisz partjainál
 • Tombol a járvány harmadik hulláma Spanyolországban
  Tombol a járvány harmadik hulláma Spanyolországban
 • Szigorú intézkedések mellett tartották meg a középiskolai írásbeli felvételi vizsgákat
  Szigorú intézkedések mellett tartották meg a középiskolai írásbeli felvételi vizsgákat
 • Átadták a Petőfi Zenei Díjakat
  Átadták a Petőfi Zenei Díjakat
 • Horvátországban felfüggesztették a lakosság oltását a vakcinahiány miatt
  Horvátországban felfüggesztették a lakosság oltását a vakcinahiány miatt
 • Tájékoztató kampány indult a koronavírus elleni oltásról
  Tájékoztató kampány indult a koronavírus elleni oltásról
 • HÍREK 17 órakor 2021.január 23.
  HÍREK 17 órakor 2021.január 23.
 • Ingyenes lett a hungarikumnak választott kutyafajták törzskönyvezése
  Ingyenes lett a hungarikumnak választott kutyafajták törzskönyvezése