6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Ütős Fesztivál, Dunkirk és hullócsillagok
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Ütős Fesztivál, Dunkirk és hullócsillagok

Hihetetlen, de ez lesz az utolsó júliusi hétvége. Még szinte el sem kezdődött a nyár, és már túl is vagyunk a kétharmadán. Ezt mégis hogy képzeli? De ha már így alakult, szórakozzunk a lehető legjobban az Ütős Fesztiválon, a vizes vébén, a HEROSZ kutyafürdetésén vagy egy jó háborús filmen a moziban.

Fesztivál: Ütős Fesztivál
Mikor?: Július 28-30., péntek-vasárnap
Hol?: Szabadstrand, Agárd

Tegye fel a kezét, aki nem szeretett az iskolában ceruzával dobolni az asztalon vagy a lábain! Vagy aki nem csodálta a rockzenekarok dobosainak szólóit! Nekik (is) jött létre az Ütős Fesztivál, amit ezúttal az agárdi szabadstrandon lehet élvezni. Hiszen ütni jó – hangszert legalábbis –, hallgatni és nézni meg méginkább. A ritmusőrültek és a takjelek szerelmesei ne habozzanak, legyenek ott mindenképpen, különben valami ilyesmiről maradnak le:

Állatok: Pancsolás a kutyákkal, játék a macskákkal a HEROSZ-nál
Mikor?: Július 30., vasárnap 12:30
Hol?: HEROSZ Fehérvári Állatotthon, Takarodó út 5.

Szükség lenne néhány kézre a HEROSZ Fehérvári Állatotthonban, akik segítenek kutyákat fürdetni és a cicáknak játszani. A várhatóan kellemes strandidő ideális lehet arra, hogy a helyben felállított medencékben minden kutya kicsit lemossa magáról az egész évi fáradtságot, és netán még új gazdára is találjon. Ha van két kezed, egy kis időd és jót tennél pár gazdátlan négylábúval, vasárnap 12:30-tól neked is ott a helyed a Takarodó úton. Sampont, vizet és persze jópofa kutyákat, cicákat a HEROSZ biztosít. 

A kutyák szeretnek fürdeni, a cicák nem annyira (Fotó: The Spruce)

Séta: Hullócsillagok
Mikor?: Bármikor este
Hol?: Bárhol

Bár a szorosan vett szezonja csak augusztus közepén lesz a hullócsillagoknak, azért már most is felfedezhetünk egy-két előfutárt az égen. Csak keressünk egy kevésbé fényszennyezett helyet a városban vagy azon kívül, és vigyázó tekintetünket az ég felé vessük. Igazi romantikus atombomba, amit egy bimbózó kapcsolatra leszórva teljes tarolást érhetünk el, pláne ha a csillaghullást az autónk motorháztetején fekve nézzük végig a kiszemelt csajjal/pasival.

Sport: Videoton FC-Újpest FC
Mikor?: Július 30., vasárnap 18:00
Hol?: Pancho Aréna, Felcsút

Öt hónappal ezelőtt ötöt rúgtunk az Újpestnek és csak egyet kaptunk. A Vidi az elmúlt hónapokban gyengébb semmiképp nem lett, sőt, talán erősödött is. Ahhoz, hogy a nem is annyira titkolt cél, azaz az újabb bajnoki cím már az új stadion vitrinjébe kerülhessen, mindenképpen hozni kell az olyan rangadó-szagú meccseket is, mint amilyen a most vasárnapi, Újpest elleni lesz. Mivel eléggé a szezon elején járunk, nehéz megmondani, milyen játékerőt képvisel az UTE, mely két döntetlennel kezdte a bajnokságot. Hazai pályán azonban a Videotonnak kötelező a győzelem.

Mozi: Dunkirk
Mikor?: Július 20-tól
Hol?: Cinema City Alba

Már egy hete megy a magyar mozikban is Christopher Nolan legújabb filmje. A sötét lovag filmek, az Eredet és a Mementó rendezője megint nagyot gurított: ilyen háborús filmet még biztosan nem láttál. A szó klasszikus értelmében nincsen főszereplője a Dunkirknek, annak ellenére, hogy olyan színészek játszanak benne, mint például Kenneth Branagh, Tom Hardy vagy Cillian Murphy. Ha már valamihez mindenképpen hasonlítani kell, akkor leginkább egy némafilmhez lehet: kevés a szöveg, a látvány, de leginkább a feszültség uralja a meglepően rövid (107 perc) mozit. Ehhez pedig a legjobb zeneszerzőt igazolták le Hans Zimmer személyében. Kösz az élményt, Dunkirk! Találkozunk februárban, az Oscar díjkiosztón.

Fehérváron túl: FINA Világbajnokság 2017
Mikor?: Július 30-ig, vasárnapig
Hol?: Budapest, Balatonfüred

Lassan vége Magyarország valaha volt legnagyobb sporteseményének, de a hab a tortán csak most jön. Döntőben a férfi vízilabdások és végre jön az óriás-toronyugrás is. Ha személyesen nem is tudsz ott lenni, érdemes a hétvégén egy tévé közelében elhelyezkedni, mert néznivaló még most is lesz bőven. 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek