6 évnél régebbi cikk

Milyen vitamint érdemes adni a kutyának?
Fehérvár Médiacentrum fotójaMilyen vitamint érdemes adni a kutyának?

Ahogyan az emberek számára, úgy a kutyák számára is fontos a rendszeres vitaminbevitel, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a mértékletesség ebben az esetben is nagyon fontos.

Kedves Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy milyen vitaminokat érdemes adni a kutyáknak, illetve, hogy kell-e egyáltalán?

Köszönettel: Laura

Kedves Laura!

Igen, egyfelől a kutyák számára is szükségesek vitaminok. Másrészt ez nem azt jelenti, hogy egy átlagosan megfelelő takarmányozás mellett a gazdának külön vitamint kellene adagolnia. Ez a kérdés megérne egy hosszabb kifejtést, mert az emberek fejébe annyira beleverték a vitaminok külön fogyasztásának állítólagos szükségességét, hogy boldog-boldogtalan eszi és eteti mással is, leggyakrabban teljesen fölöslegesen. Mivel szinte vallások (és virágzó üzleti vállalkozások, sőt, szinte külön iparág) alapultak a táplálékkiegészítőkre, és - mint köztudott - hittel szemben a tudományos érvek mit sem érnek, megválaszolom azzal a kérdést, hogy: teljes értékű kutyaeledel mellett nem szükséges semmilyen plusz vitamint (és egyebet) adni.

Dr. Lorászkó Gábor 

Az állatorvos válaszol című rovatunkat azért indítottuk, hogy segíteni tudjunk nektek, kisállataitokkal kapcsolatos kérdésekben. Ha bizonytalanok vagytok egy-egy témában, vagy csak kérdezni szeretnétek, azt megtehetitek a Facebookon privát üzenetben, vagy e-mailben az fmcponthu@gmail.com címen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek