6 évnél régebbi cikk

Forgalomkorlátozások augusztus 20-án
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Forgalomkorlátozások augusztus 20-án

A város több pontján is számítani kell forgalomkorlátozásokra az augusztus 20-ához kapcsolódó eseménysorozat miatt. A belvárosban parkolókat zárnak le, valamint szakaszos útlezárás lesz a Fehérvári királyok menetének felvonulása idején.

Vasárnap egész napra lezárják a parkolókat a Kossuth utcában és a Szent István téren az augusztus 20-i ünnepi programok miatt. A Kossuth utcai parkolókat a Táncoló kislány szobortól a Petőfi utcáig mindkét oldalon, a Szent István téri parkolókat a Szent István tér 3. számtól (Levéltár) a Petőfi utcáig mindkét oldalon, valamint a Szent István tér 9. szám (Megyeháza) előtt zárják le. A korlátozás augusztus 20-án, vasárnap 6 órától 20 óráig lesz érvényben. Kérik az érintett gépjármű-tulajdonosokat, hogy a fenti útszakaszokat hagyják szabadon. A környező parkolók közül a Petőfi utca további szakaszait és a Piac tér parkolóit ajánlják.

A Kossuth utcai parkolókat is lezárják (Fotó: Kovács V. Orsolya)

A „Fehérvári királyok menete és a Kárpát-medencei magyar néptáncosok zarándoklata Szent Istvánhoz” idején szakaszos lezárást vezetnek be az érintett útszakaszon a Koronás Parktól a Zichy ligetig.

A program a következőképpen alakul:

16.30-16.40 óra között – az óriásbábok kivonulása a Koronás Parkhoz: Színház utca – Mátyás király körút – Szabadságharcos út – Mészöly Géza utca – Koronás Parkig. Gyors átvonulás, szakaszos rendőri zárással, rendőri felvezetéssel;

16.50-17.00 óra között gyülekező a Mészöly Géza utca Csitáry G. Emil Uszoda és a Koronás Park - Rózsaliget közötti útszakaszon;

17.00- kb. 17.15 óra között vonulás a Szabadságharcos út Mészöly Géza utca és Mátyás király körút közötti szakaszán;

17.15- kb. 17.30 óra között a menet a Mátyás király körút Szabadságharcos út és a Zichy liget közötti szakaszán halad át; az útszakaszt ideiglenesen, a menet átvonulási ideje alatt szakaszosan zárják le;

17.30-18.00 óra között vonulás a Fő utca – Városház tér – Kossuth utca – Szent István tér útvonalon;

kb. 19.00-19.30 óra között – az óriásbábok visszavonulása a Vörösmarty Színházhoz a Szent István tér – Kossuth u. – Fő utca útvonalon.

A felvonulás idején 17 és 18 óra között időszakosan lezárják a Kossuth utcát a gépjárműforgalom elől, így a Táncsics utcába sem lehet majd be- és kihajtani.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek