Rain19 °C
2020. szeptember 28. hétfő Vencel
Menü

A hét legmelegebb napján kezdődik az iskola

A hét legmelegebb napján kezdődik az iskola
33 fok is lehet iskolakezdéskor (Fotó: courantblogs.com)

Ennyit az idei nyárról, pénteken már szeptember lesz. Szerdától azért még megpróbálkozik az időjárás egy erőtlen felmelegedéssel, hogy aztán hétvégétől megint elromolhasson. Mélabús nyárbúcsúztató időjárás-jelentés.

Ez az a heti időjárás-előrejelzés, amit csak szomorúan lehet megírni: péntektől már egy másik évszak kezdődik. Az ősszel együtt indul az iskola, véget értek a szabadtéri bulik, cserébe hozzászoktató jelleggel beindul a felhős, szeles, esős időjárás. Azért a következő hét napban még lesz egy gyengébb kísérlet a felmelegedésre, hogy aztán pénteken 33 fokban kezdődhessen a suli. Erről a hétről nem sok jót lehet elmondani, maximum annyit, hogy már el is kezdődött és nemsokára véget ér. Ennél azért több is kiderül az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez küldött heti előrejelzéséből, pédául ezek:

Hétfőn az ország nagy részén több órára kisüt a nap, elsősorban délen és nyugaton lesz több a felhő, és ott zápor, délnyugaton helyenként zivatar is várható. Többfelé élénk, helyenként, illetve zivatarok környezetében erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 24-30 fok között valószínű.

Kedden napos, száraz lesz az idő. A leghidegebb órákban általában 12-17 fok lehet, de a szélcsendes völgyekben, mélyebben fekvő területeken 10 fokot is mérhetnek. Napközben 23-27 fokig melegszik a levegő. 

Szerdán is túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. A minimumhőmérséklet jellemzően 10-15 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben 8 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak.

A meteorológiai nyár utolsó napján, csütörtökön is túlnyomóan derült lesz az ég, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Szeptember elsején, pénteken is többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet. Napközben 28-33 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de elszórtan záporok, zivatarok is lehetnek. A minimumhőmérséklet szombaton 12-17, vasárnap 13-18 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 25-30, vasárnap 24-29 fok között alakulnak

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár