6 évnél régebbi cikk

5+1 DIY tízórai, amit a gyereked tuti imádni fog!
·Videórecept·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
flickr.com
5+1 DIY tízórai, amit a gyereked tuti imádni fog!
·Videórecept·Utolsó frissítés: undefined

Mióta beindult a suli, elkezdődhetett az agyalás, hogy mit csomagoljunk a csemetéknek tízóraira. Az unalomig ismételt szendvics helyett, amit lehet, hogy egy hét múlva találsz meg összeaszalódva a táskájában, hoztunk pár változatosabb tippet. Ha szereted saját készítésű finomságokkal elkápráztatni a csemetédet, görgess lejjebb és meríts ötleteket!

Kakaós csiga

Ebből aztán egy morzsa sem marad majd meg, és délutánig biztos nem fogy majd ki az energiából a csemetéd. Ha hajnalba kelő vagy, reggel frissen is elkészítheted. De még jobb, ha az esti filmnézés alatt dobod össze, és magadnak is készítesz pár darabot, mert nem valószínű, hogy ellen tudsz állni neki...

 

Energiabomba turmixolva

Ha a gyermeked szereti elbliccelni az otthoni reggelizést, különösen fontos, hogy tápláló és tartalmas tízórait vigyen magával. Ezeket a kiadós és finom hozzávalókat egy perc alatt összeturmixolhatod, aztán öntsd egy zárható smoothie-s pohárba vagy egy termoszba, és máris rohanhattok!


Házi müzliszelet

Azért jó, mert a legapróbb részletig teljesen szabadon válogathatod meg az összetevőit, a kedvenc magvaitokból, a leginkább szeretett aszalt gyümölcsökből. Kis iskolásod úgy fogja érezni, hogy tulajdonképpen nassol, miközben minden fontos tápanyagot magához vesz.


Gyümölcssaláta

Kockázd össze és dobd egy dobozba a kedvenc gyümölcseit, esetleg szórd meg egy kis fahéjjal, zabpehellyel, csurgass rá mézet! Gyorsan kész, és még a folyadékszükséglete egy részéről is gondoskodtál!


Amerikai palacsinta

Könnyebb magunkkal vinni, mint a hagyományos palacsintát: rétegezzük egymásra az uzsonnás dobozban, közé kenhetünk mogyorókrémet, lekvárt, vagy mézet is. Azért a biztonság kedvéért egy villát is dobjunk be a táskába!


Virsli leveles tésztában

Avagy hot-dog leegyszerűsítve. A tésztára ketchupot vagy mustárt is kenhetsz sütés előtt. Nagy kedvenc lesz!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek