6 évnél régebbi cikk

Pályázz, hogy zenélhess - Benkó-díj a tét
Fehérvár Médiacentrum fotójaPályázz, hogy zenélhess - Benkó-díj a tét

A kiváló klarinétos és zenekarvezető emlékére létrehozott Benkó Sándor Művészeti Alapítvány pályázata a fiatal hangszeres és énekes szólistákat célozza meg, ráadásul a könnyűzene és jazz kategóriában a zenekarok is megmutathatják magukat. A nyertes Benkó-díjat kap.

Benkó Sándor neve a zenei berkekben már-már fogalomnak számít. A művészt egyedülállóan színes személyiségnek tartották, többek között mérnök, kutató, egyetemi oktató és egyben kiemelkedő Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zenész, illetve a Benkó Dixieland Band alapítója is volt. Pályája előtt emléket állítva, illetve hagyatékának gondozására hozták létre a nevével fémjelzett alapítványt. 

A Benkó Sándor Művészeti Alapítvány idén is olyan pályázatot hirdetett, amelynek a fiatal és tehetséges zenészek felkarolása a kiemelt célja. A jelentkezés és a kiválasztás során a neves zsűri három kategóriában választja ki a legjobbakat: jazz, komolyzene és könnyűzene (Pop/Rock). A díjjal együtt egy 1.200.000 Ft-os támogatást is jár, így támogatják a nyertesek jövőjét a zenei pályán.

A jelentkezésnek, majd a kiválasztásnak is különböző feltételei vannak:

1.  Pályázhatnak 18-30 év közötti (1987 január 1. és 1998. december 31. között született)

  • hangszeres és énekes szólisták, valamint
  • a könnyűzene és jazz/dixieland kategóriában zenekarok

2.  Pályázati kritériumok:

  • Művészeti eredmények (Kimagasló versenyeredmények, kimagasló tanulmányi eredmények) 
  • Szociális rászorultság
  • Társadalami szerepvállalás

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok:

  • adatlap,
  • fénykép,
  • szakmai önéletrajz, beleértve a versenyeredményeket, illetve tanulmányi eredményeket,
  • a pályázó repertoárjának listája,
  • továbbtanulási, fellépési, versenyeken való részvételi terv az elkövetkezendő időszakra,
  • a pályázó művészeti területén dolgozó két elismert tanár vagy művész ajánlása,
  • terv a díj felhasználására,
  • a 2.b és 2.c pontban megfogalmazott előnyben részesítési feltételek fennállásának igazolására szolgáló dokumentumok.

A pályázat részét képezi továbbá egy kiválasztott darab vagy zeneszám, amelyet az adatlapon kell feltüntetni, illetve amennyiben lehetséges, kép és/vagy hangfájlban feltölteni az alapítvány regisztrációs felületére. Pályázni saját szerzeménnyel is lehet. A pályázati adatlap itt tölthető le.

Ha minden adott és minden kritériumnak megfeleltél, illetve az összes dokumentumot beszerezted, akkor nincs más dolgod, mint hogy hivatalosan is jelentkezz a pályázatra. Első körben azt kérik a szervezők, hogy ha lehet, akkor a pályázatot és a kiválasztott zenemű előadását elektronikus formában nyújtsátok be, amiket feltölthetsz az alapítvány honlapjára, illetve elküldhetsz info@benkoalapitvany.hu e-mail címre is.

Persze előfordulhat az is, hogy vagy valamiért nem megy az online történet, ebben az esetben postai úton is megoldható. A pályázatokat a Benkó Sándor Művészeti Alapítvány, Bencolor Irodaház, 2092 Budakeszi, Kagyló u. 1-3. címre várják. Jelentkezni még bőven van időtök, ugyanis a benyújtási határidő: 2017. szeptember 15. Ha úgy érzed, hogy elég tehetség szorult beléd vagy meg szeretnéd alapozni a zenei pályafutásod, akkor ne habozz, hiszen ezt a díjat neked találták ki! Jelentkezz bátran!

További információkért látogass el a Benkó Sándor Művészeti Alapítvány hivatalos oldalára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek