6 évnél régebbi cikk

Nagyszabású és látványos show-val jön a Fehérvár Hangja 2017!
Fehérvár Médiacentrum fotójaNagyszabású és látványos show-val jön a Fehérvár Hangja 2017!

Megkezdődtek a jelentkezések az idei Fehérvár Hangja versenyre: október 8-ig várják a tizennégy és huszonkilenc év közötti, énekelni vágyó fiatalokat. A résztvevők felkészülését neves mentorok segítik majd, a döntőben pedig látványos élő show keretében állhatnak színpadra december 9-én a Vörösmarty Színházban.

Az idei lesz a negyedik Fehérvár Hangja tehetségkutató verseny. A kétévente megrendezett zenei megmérettetésre azok a fiatalok jelentkezhetnek Fejér megyéből, akik a tizennegyedik életévüket már betöltötték, de nem múltak el még huszonkilenc évesek.

Benkő-Igaz Krisztinától, a szervező Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetőjétől megtudtuk, idén még több mentor segíti majd a versenyben résztvevő fiatalok profi felkészülését. "A hangképzésben nyújtott segítség mellett lesz stylist-mentorunk is, illetve a színpadi mozgásban, táncban is igénybe vehetik a döntősök a szakemberek támogatását. Változások lesznek a zsűriben is, valamint a helyszíneket illetően is számíthatunk újdonságokra: a tervek szerint a Petőfi Kultúrtanszéken rendezzük meg a válogatókat. "

Benkő-Igaz Krisztina hozzátette: a döntőben idén is látványos show-műsorra készülhetünk, élő zenekarral, látványelemekkel.

Fehér Adrienn is a zsűri tagjai között lesz (Fotó: jozsefvaros.hu)

Idén a zsűri tagjai között lesz majd Fehér Adrienn énekesnő, aki már 2015-ben is részt vett a döntősök felkészítésében, akkor a közös dalok betanulása során a hangképzés gyakorlásban segített a fiataloknak. "A tehetség mellett, ami nem hiányozhat az énekesi pályára készülőkből, az az eszméletlen kitartás és szorgalom, valamint a nyitottság, úgy a szívükben-lelkükben, mint az elméjükben, a gondolataikban - fogalmazta meg Fehér Adrienn.  - De úgy gondolom, hogy aki jelentkezik egy ilyen tehetségkutatóra, abban már biztosan megvannak ezek az adottságok. Akarjon a világot befogadva fejlődni, legyen kellően elszánt és érdeklődő, akkor csak nyerhet a részvétellel!"- Biztatta a fiatalokat tovább az énekes- és színésznő.

 A zsűri tehát csupa neves ítészből áll majd: a zsűri elnöke Pásztor Anna, az Anna and the Barbies zenekar vezetője lesz, a versenyzőknek rajta kívül Magán Olivért, a Peet Project billentyűsét, Fehér Adrienn énekesnőt, színésznőt és Vörös Tamás jazz-zenészt kell meggyőzniük tehetségükről.

Legutóbb, 2015-ben Zabos Regina lett Fehérvár Hangja (Fotó: fehervarhangja.hu)

A Fehérvár Hangját két évvel ezelőtt Zabos Regina nyerte. Az egykori versenyzők közül többen is komoly sikereket értek el; saját zenekaraikkal váltak ismertté, országos tehetségkutatókban bizonyítottak, valamint rendszeres fellépői a város és a megye rendezvényeinek.

A kiírás szerint tehát a zenei versenyre azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik 2017. október 8-ig betöltötték 14. életévüket, de a 29. életévüket még nem; Fejér megyei lakcímmel rendelkeznek, vagy a 2017/18-as tanévben Fejér megyei oktatási intézmény nappali vagy levelező tagozatán tanulói, hallgatói jogviszonyuk van. A jelentkezési határidő 2017. október 8. Az online jelentkezési lap ide kattintva érhető el.  A részvételhez szükséges minden tudnivaló megtalálható a www.fehervarhangja.hu honlapon és a www.facebook.com/fehervarhangja címen.

A megmérettetés ezúttal is három fordulóból – válogatóból, elődöntőből és döntőből – áll majd. Októberben a Petőfi Kultúrtanszéken még zenei kíséret nélkül kell bizonyítaniuk a fiatal énekeseknek pop, rock, jazz vagy musical műfajban. A novemberi, második fordulóba már csak 24 versenyző juthat tovább, hogy az Alba Plaza színpadán, közönség előtt mutassa meg tehetségét. A Fehérvár Hangja döntőjét – a 12 legjobb énekes részvételével – december 9-én rendezik meg a Vörösmarty Színházban, látványos show keretében.

Két éve valahogy így kezdődött:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek