6 évnél régebbi cikk

Fehérvári színész kapta a Kaszás Attila-díjat!
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Fehérvári színész kapta a Kaszás Attila-díjat!

Krisztik Csaba színművész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja kapta a Kaszás Attila-díjat, amelyet az országos színházi évadnyitó gála keretében adtak át pénteken a Győri Nemzeti Színházban.

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagját, Krisztik Csaba színművészt is jelölték idén a Kaszás Attila-díjra. Nagy büszkeségünkre idén a fehérvári színész nyerte el a színházi szakma rangos elismerését.

A félmillió forinttal járó díjat tizedik alkalommal adták át. A díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerése és Kaszás Attila színész szellemi hagyatékának ápolását szolgálja.

A díjra idén 38 nevezés érkezett. A jelöltek a második szakaszban önmaguk közül titkos szavazással választották ki a továbbjutó három színészt, Krisztik Csaba mellett Gazsó Györgyöt és Szikszai Rémuszt. A jelöltekre augusztus 20-ig az interneten lehetett szavazni.
Az elismerést korábban Szarvas József, Nemes Levente, Mátray László, Mucsi Zoltán, Bányai Kelemen Barna, Borovics Tamás, Nagy Alfréd, Mészáros Tibor és Schneider Zoltán vehette át.

Forrás: MTI

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek