6 évnél régebbi cikk

Néhány tipp, hogy ne szemetet egyél
Fehérvár Médiacentrum fotójaNéhány tipp, hogy ne szemetet egyél

Ezt a gasztro rovatot egy kis segítségnek szánom, hogy a rohanó hétköznapokban is legyen a fejünkben egy alternatíva, mielőtt megvesszük az E-betűs összetevőkből álló "élelmiszereket" (bár az első és legfontosabb tipp. hogy meg se vedd). Fekete József séf lesz a segítségünkre, aki megmutatja, hogyan tudjuk a különböző ételeket egészségesebben elkészíteni.

Az első ételünk egy hot dog lesz, nem is akármilyen! Alapvetően az embernek a hot dogról az jut eszébe, hogy virsli-kifli, Fekete József szerint azonban ezt másként is lehet. Az első fotón az alap hot doghoz általánosságban használt összetevőket láthatjuk.

Második képünkön a hot-dog kifli összetevői kicsit közelebbről. Nem valami bizalomgerjesztő, valljuk be. 

A harmadik képen a virsli összetevői, ez konkrétan szemét kategória, a kutyának se..!

És akkor jöjjön az E, és az ABC egyéb betűit sem tartalmazó változat. Ránézésre is jobb, mint bármelyik hot dog amit eddig látni véltem. Hogy miből is áll? Házi készítésű kifli, saját kézzel töltött kolbász (harcsa, kacsa, disznó, kinek melyik). Tudom, tudom, nem mindenkinek van lehetősége otthon kolbászt tölteni, de ebben az esetben is van egyéb alternatíva. például egy jó hentes. A képen láthatunk még házi készítésű barbecue szószt, valamint friss salátát, zöldségeket. Nincs ketchup, nincs mustár, sem mechanikusan leválasztott pulyka- és egyéb húsnak csúfolt szemét.

Azért ez a látvány pazar, és első kézből mondhatom, hogy az íze is!

Itt pedig a házi készítésű kifli összetevőit láthatjuk: liszt, só, víz. 

 Nem bonyolult dolog egészségesebben étkezni, csak egy kis odafigyelést igényel. Hajrá!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek