Partly cloudy18 °C
2019. október 16. szerda Gál
Menü

A karácsony napszámosai megkezdték Székesfehérvár bevételét

A karácsony napszámosai megkezdték Székesfehérvár bevételét
(Fotó: fmc.hu)

96 nap múlva lesz szenteste, az testvérek között is több mint három hónap. Ez persze egyáltalán senkit nem zavar a kiskereskedelmi láncok marketingosztályán, és már meg is kezdték az ünnephez kapcsolódó termékek árusítását. Maximum ránk rohad majd a sok szaloncukor meg egyéb bizbasz. Na és akkor mi van?

Nem mondom, hogy napra pontosan egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy amolyan bréking jelleggel megérkezett a karácsony Székesfehérvárra, hiszen a BRÉKING: A karácsony hivatalosan is megérkezett Székesfehérvárra című cikk 2016. szeptember 28-án születt. Ebben így fogalmaztunk: 

"Jövőre talán még eddig sem kellene várni. Minek? Egyszerűbb lenne az augusztus 20-i tűzijáték után a dinnyeárusok ketreceit gyorsan üríteni, a lékelő kések helyett előkapni a baltákat, a krétával írt táblákat letörölni és a "/kiló" helyett "/méter"-t írni rájuk, az árukészletben a ceceit, a mag nélkülit, a sárgát és a görögöt lucra, ezüstre és normandra cserélni, aztán hadd szóljon."

Ha esetleg ezért a mondatért tették idén ismét korábbra a karácsony eljövetelét, akkor ezúton is megkövezném magamat, és elnézést kérek mindenkitől. De főleg a kisgyerekes családoktól. Idén ugyanis a karácsonyi riadólánc még a tavalyinál is korábban, szeptember 17-én észlelte az első piros-fehér, mézesmázas, fahéj-koriander illatú ketyerék és feleslegességek felbukkanását.

Míg egy évvel ezelőtt a Penny Market volt a december végi ünnep úttörője, addig idén a KiK vállalta magára a feladatot és az egy évvel ezelőttihez képest bő tíz nappal korábban megszórta az akciós farmerek, mellények és pulóverek között válogatókat egy adag szeretet ünnepével. Mivel a karácsony=tél=hideg relációban dolgozó szakemberek lassan mindent bevetnek, amivel a saját portékák megvásárlásra próbálják rávenni a jóhiszeműt, ezért idén már a karácsonyi pingvin is megjelent a polcokon. Innentől pedig már csak egy nagyon aprócska lépés választ el minket attól, hogy akár a következő szezonban megismerhessük a karácsonyi fókát, a karácsonyi rozmárt, a karácsonyi sarki rókát, végső esetben pedig a narválból is ki lehet hozni valami meghittet. De legalábbis meg lehet próbálni. Szóval az északi állatok és cukiságok tárháza látszólag kimeríthetetlen, maximum a globális felmelegedés tudja megtizedelni őket, a designerek fantáziája nem ismer határokat. Ráadásul a mikulássipka mindegyik fajnak jól áll. 

Ha azonban elegünk van már az állatos vonalból, akkor sincs gond: helyes kis faszánkók, ezüst gúnyába öltözötett manók (vagy mik), és fából faragott dizájnkarácsonyfák emelik felénk arcukat vagy amijük éppen van és könnyes gombszemmel kérik: vegyél meg engem is!

A karácsony napszámosai megkezdték Székesfehérvár bevételét

A karácsony napszámosai megkezdték Székesfehérvár bevételét

A karácsony napszámosai megkezdték Székesfehérvár bevételét

Végül idemásoljuk ugyanazt a pár sort, amivel tavalyi hasonló írásunkat zártuk, és amely az idei eseményeket figyelembe véve akár egy örök klasszikus is lehet a jövőben:

"Egyúttal megragadnánk az alkalmat, hogy minden kedves olvasónknak ezúton és - reményeink szerint - elsőként kívánjunk kellemes ünnepeket!"

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

 • HÍRADÓ 2019. október 16.
  HÍRADÓ 2019. október 16.
 • Az éjszakai utazóknak kedvez a MÁV
  Az éjszakai utazóknak kedvez a MÁV
 • Még olcsóbb lesz a benzin
  Még olcsóbb lesz a benzin
 • Évadnyitó szüreti táncház a Kákics együttessel
  Évadnyitó szüreti táncház a Kákics együttessel

A hét embere

 • Kóstoló - Nyílt nap a Művészetek Házában
  Kóstoló - Nyílt nap a Művészetek Házában
 • Megnyílt Székesfehérvár első csomagolásmentes boltja (X)
  Megnyílt Székesfehérvár első csomagolásmentes boltja (X)
 • Tovább bővült az építőipar - lassult a növekedés
  Tovább bővült az építőipar - lassult a növekedés
 • Egyetemi Duatlon Országos Bajnokság - forgalomkorlátozás vasárnap a Csíkvári úton és környékén
  Egyetemi Duatlon Országos Bajnokság - forgalomkorlátozás vasárnap a Csíkvári úton és környékén
 • Állandó és változó babakultúra - játéktörténeti konferencia a Hetedhét Játékmúzeumban
  Állandó és változó babakultúra - játéktörténeti konferencia a Hetedhét Játékmúzeumban
 • Trianon emlékév - az 1919-es román megszállásról tartanak konferenciát
  Trianon emlékév - az 1919-es román megszállásról tartanak konferenciát
 • Október 23. - idén is 22-én kezdődnek a nemzeti ünnepi megemlékezések
  Október 23. - idén is 22-én kezdődnek a nemzeti ünnepi megemlékezések
 • Milliárdos segítség - Európa első vízalapját indította el az MFB
  Milliárdos segítség - Európa első vízalapját indította el az MFB

Eseménynaptár