6 évnél régebbi cikk

Lezárások Fehérváron pénteken és szombaton
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Lezárások Fehérváron pénteken és szombaton

Két rendezvény miatt is lezárásokra kell számítani Székesfehérvár belvárosában és környékén szeptember 22-én pénteken, és szeptember 23-án szombaton. Az Autómentes Nap miatt pénteken a Várkörutat érdemes elkerülni, szombaton pedig a Mátyás király körúton sorakoznak majd fel az oldtimerek. A korlátozások az autóbuszjáratok útvonalát is érintik!

Péntek reggeltől kezdődnek a forgalomkorlátozások a hétvégi rendezvények miatt, melyek közül az egyik éppen a nagy múltú gépjárművek körül forog, míg a másik az autómentesség jegyében zajlik. Szeptember 22-én lesz az Európai Mobilitási Hét keretében tartott Autómentes Nap, és az ehhez kapcsolódó felvonulás a Várkörúton. Emiatt péntek reggel 08.15 és 13.30 óra között lezárásra kerül a Várkörút mindkét oldala a Rákóczi utcai körforgalmi csomóponttól a Szekfű Gyula utcai csomópontig.

Az ÖKK közleménye szerint lezárások az alábbiak szerint valósulnak meg a Várkörúton:

a körforgalomnál, a Rákóczi utca felől a Szekfű Gyula utca felé menő sávban, a Rákóczi utca felől a Várkörútra kanyarodás tiltásával,
a Lakatos utca csatlakozásában,
az Országzászló tér mindkét csatlakozásában,
a Kígyó utca csatlakozásában,
a Várkörút 2. számnál (Vasalóház), a parkoló Várkörúti kihajtójában; a parkoló kétirányúsítása a Kígyó utca felé kihajtással,
a Marosi Arnold utca csatlakozásnál,
a Szekfű Gyula utcai csomópontban, a kijelölt gyalogos átkelőhely előtt.

A lezárások több helyi járatos autóbusz közlekedését is érintik, pénteken reggel 8 és 14 óra között. A forgalomkorlátozás a távolsági és regionális autóbuszjáratokat nem érinti. A terelések miatt a menetrendben meghirdetett időpontoktól pár perces eltérés lehetséges. Lássuk a módosított útvonalakat:

A „16”, „16A”, „17"-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala:
Szekfű Gyula utca – Széna tér – Király sor

Kimaradó megállóhelyek:
Múzeum
Fehérvár Áruház
Széna tér (Csak a Szedreskerti ln. irányba közlekedő járatokat esetében, mivel az autóbuszok a Rákóczi utcában lévő megálló helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.)

A „33”-as és „34"-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala:
Gáz utca – Széna tér – Szekfű Gyula utca – Dózsa György út – (eredeti útvonal)– Fecskepart (eredeti útvonal)– Dózsa György út – Szekfű Gyula utca – Széna tér – Gáz utca

Kimaradó megállóhelyek:
„33”-as járatok esetében:
Széna tér (Csak a Fecskeparti ltp. irányába közlekedő járatok esetében, mivel az autóbuszok a Rákóczi utcában lévő megállóhely helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.)
Fehérvár Áruház
Múzeum
Várkörút
Prohászka Ottokár utca
Prohászka Ottokár templom

„34”-es járatok esetében:
Prohászka Ottokár templom
Prohászka Ottokár utca
Várkörút
Múzeum
Fehérvár Áruház

A szombati lezárások a Mátyás király körutat és környékét érintik. Aznap rajtol ugyanis Székesfehérvárról a Total Chrono Classic mezőnye, ennek keretében több mint száz veteránautó és különleges youngtimer indul az Országalmától Balatonlelle felé 9 órakor.

Az eseményhez kapcsolódóan az alábbi forgalomkorlátozásokat vezetik be:

- Szeptember 22-én (pénteken) 16.00 órától szeptember 23-án (szombaton) 11.00 óráig teljesen lezárják a Szabadságharcos út 57. szám előtti középső parkolóterületet.

- Szeptember 22-én (pénteken) 17.00 órától szeptember 23-án (szombaton) 11.00 óráig teljesen lezárják a Mátyás király körutat a Liszt Ferenc utcától a Mezőgazdasági Boltig.

- Szeptember 23-án (szombaton) 07.30 órától 11.00 óráig, a rajtceremónia végéig részleges zárást vezetnek be a gyalogosközlekedésben a Városház téren, a Pipó-torony felőli oldalon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek