6 évnél régebbi cikk

Az év legjobb videóklipjében ipari robotok zenélnek
Az év legjobb videóklipjében ipari robotok zenélnek

Ritkán születik olyan ötletes videóklip, amiről érdemes külön cikket írni, az Automatica azonban ilyen lett. Nigel Stanford új videójában a legtöbb hangszeren ipari robotok játszanak és ez nem szemfényvesztés.

Bizonyára neked is volt már olyan érzésed, hogy csak egy lépésre vagyunk attól, hogy a reggeli ébredés után az első lény, aki rád köszön, az a konyhai robotgép legyen. Esetleg kaja közben kedélyesen elbeszélgess a mikrohullámú sütővel az élet nagy dolgairól. Szeptember 14-én egy újabb nagy lépést tettünk a jövő felé: megjelent Nigel Stanford új videóklipje. Ami egyúttal talán a legjobb, ami ebben az évben felkerült a Youtube-ra vagy bárhova.

Stanford a Facebbokon elmondta, hogy az Automatica videójában látható ipari robotok valódiak, ahogy az is, hogy ezek szólaltatják meg a klipben látható hangszereket. A lézerek, robbanások és egyéb speciáis effektek egy ukrán cég munkái voltak. 

Az új-zélandi zenész azokat a KUKA-robotokat használta a klip elkészítéséhez, melyek a jövő iparában fontos szereplők lehetnek - sajnos az emberi erőforrás helyett. De most ne ezen pörögjünk, hanem inkább élvezzük azt a 4 perc 15 másodpercet, amit az Automatica nyújt zeneileg, képvilágában és egyáltalán mindenhogyan.

Ha nem hiszed, hogy tényleg robotokkal készült, járj utána. Egy pár rövid werkfilm is felkerült az előkészületekről Nigel Stanford Youtube-csatornájára:

 

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek