6 évnél régebbi cikk

Hiába van október, még mindig 20 fok körüli napi csúcsok lesznek a héten
Fehérvár Médiacentrum fotójaHiába van október, még mindig 20 fok körüli napi csúcsok lesznek a héten

Már csak három hónap van hátra az évből, de egyelőre nyoma sincs annak, hogy lassan közelebb vagyunk a télhez, mint a nyárhoz. A héten sok helyen 20 fok körüli napi csúcsok várhatók, bár azért több helyen előfordul majd felhős, csapadékos idő is.

Az október már bőven az ősz közepe, ennek ellenére inkább nyár végi időjárás lesz a héten. Sok helyen lesz 20 fok felett a napi csúcs, de azért jön már zápor és az eső is rendesen. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint az ország leghidegebb pontjain élők mínuszokra is számíthatnak, de szerencsére ez nem érinti a fehérváriakat. 

Hétfőn derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, majd késő délutántól északnyugat felől növekedni kezd a fátyolfelhőzet, de csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 1-6 fok között alakul, de a fagyzugokban mínusz 2, mínusz 3 fok is lehet. Talaj menti fagyra nagyobb területen kell számítani. Napközben 17-21 fokig melegszik a levegő.

Kedd délután már keleten sem valószínű napsütés és egyre több helyen várható eső, zápor, a Dél-Dunántúlon akár zivatar is. A leghidegebb órákban 5-11 fok lehet. A nappali maximumok északon 13-17, míg délen 18-22 fok között alakulnak.

Szerdán kora reggel a keleti határ közelében még előfordulhat kisebb eső, majd ott is megszűnik a csapadék. Napközben már több-kevesebb napsütés is lehet. A minimumhőmérséklet 4-12, a maximumhőmérséklet 15-20 fok között valószínű.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett nem várható csapadék. A leghidegebb órákban 3-10 fok lehet, de a "hidegre hajlamos helyeken" talaj menti fagy is lehet. Napközben 17-22 fokig melegszik a levegő.

Pénteken átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan eső, zápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11, a legmagasabb hőmérséklet 13-18 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap változóan felhős idő várható elszórtan kisebb esővel, de több-kevesebb napsütés is várható. Szombaton a leghidegebb órákban 6-11, vasárnap 5-10 fok lehet. A nappali maximumok szombaton 12-17, vasárnap 13-18 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek