6 évnél régebbi cikk

Állatok Világnapja - Mit tehetünk értük?
Fehérvár Médiacentrum fotója
bukosza.zita
Állatok Világnapja - Mit tehetünk értük?

Mindig örülnek neked, ha hazaérsz a munkából, megsimogathatod őket és nem hagynak el akkor sem, ha éppen rossz napod van. Hűséges házi kedvenceink sok szeretetet ajándékoznak nekünk a mindennapokban. Fejezd ki te is irántuk érzett ragaszkodásod október 4-én, az Állatok Világnapján!

A kutya az ember legjobb barátja - tartja a mondás. Ám mára ez már kibővült a macskákra, tengerimalacokra, papagájokra, teknősbékákra és a listát még számos házi kedvenccel bővíthetnénk. Október 4. az Állatok Világnapja, ilyenkor érdemes egy kicsit többet megsétáltatnunk kutyusunkat, több gombolyagot adni a cicánknak, vagy éppen egy kis jutalomtáppal megörvendeztetni teknősbékáinkat. De kiváló lehetőség ez a nap akár egy új háziállat befogadására is!


Székesfehérváron is programokkal várják az állatbarátokat

Október 7-én 19 órától a HEROSZ Állatotthon szervezésében várják fáklyás felvonulásra a székesfehérvári állattartókat és kedvenceiket! A menet a Fehér Palota Üzletközponttól a Belvároson át a Hotel Magyar Királyig tart. A felvonulást tűzzsonglőrök is színesítik, illetve a fényfestést is ki lehet próbálni. Fáklyák helyett biztonságos gyertyákkal vagy mécsesekkel is részt lehet venni a felvonuláson, a lenyűgöző látvány és hangulat pedig garantált, a házi kedvenceknek és gazdáiknak egyaránt!

( forrás: https://www.szekesfehervar.hu )

A Fehérvári Állatotthonban egész évben lehetőség van az örökbefogadásra. Számos szerető otthonra és gondoskodásra vágyó kutyus és cica szeretne jó kezekbe kerülni, ám talán sokan nem tudják: nem ez az egyetlen módja az örökbefogadásnak! Lehetőség van virtuálisan is örökbe fogadni egy menhelyi állatot, így akkor is támogathatjuk tartását, ha fizikailag nem lehetünk mellette. Mindössze körülbelül napi 400 forintunkba kerül egy állat virtuális eltartása, ráadásul a nevünk is látható lesz mellette egészen addig, amíg a támogatásunk tart.

Öt nap a minimum keret, hogy egy házi kedvencet örökbe fogadjunk, de innentől a limit határtalan! Hatalmas anyagi segítség ez az Állatotthonnak, és az örökbefogadónak sem nagy teher napi 400 forintot adományozni egy kisállatnak, nem is beszélve arról a boldogságról, amit segítségnyújtásunk miatt érzünk, vagy az örömről, ha meglátogatjuk örökbefogadott kedvencünket, aki a mi hozzájárulásunknak köszönhetően boldog és egészséges életet él!

Pár motiváló kép az eddigi sikeres örökbefogadásokról, azokról az állatokról akiknek már sikerült szerető otthonra lelniük:

( forrás: http://www.fehervariallatotthon.hu )

Trudi ma már kiegyensúlyozott és egészséges, de ez sajnos nem volt mindig így. Egy szaporítótól került a HEROSZ gondozásába, és feltehetően bántalmazások is érték éveken át. Lelkileg nagyon rossz állapotban volt, ami várhatóan sajnos mindig érezhető lesz rajta egy kicsit. Mára viszont boldog házikedvencként ugrándozik egy család örökbefogadott kutyusaként.

A másik sikertörténet Lafi cicáról szól. Újdönsült gazdái részletes beszámolót küldtek fejlődéséről, és igazán megindító példája ez annak, mennyire megváltoztathatjuk egy menhelyi kisállat életét. Lafi ma már nagyon kíváncsi és barátságos a kezdeti félénkségéhez képest, bátran megy sétálni a szabadba, megtanulta, hogy nem ehet a konyhaasztalon, de szívesen tölti idejét polcokon is.

( forrás: http://www.fehervariallatotthon.hu )

Ha esetleg kedved kaptál az örökbefogadásra, ne habozz, bátran tájékozódj a www.fehervariallatotthon.hu weboldalon több információért!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek