6 évnél régebbi cikk

Október 29-től ismét Seuso-kiállítás Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotójaOktóber 29-től ismét Seuso-kiállítás Székesfehérváron

Eldőlt, hogy Székesfehérváron láthatják először az érdeklődők a Seuso-kincsek vándorkiállítását. A tárlat október 29-től lesz látható a Szent István Király Múzeumban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hat város ad helyet a Seuso-kincsekből rendezett vándorkiállításnak. Mára az is eldőlt, hogy az első helyszín Székesfehérvár lesz október 29-től három hétig. A tervek szerint a tárlat november 19-ig meghosszabbított nyitvatartással várja majd az érdeklődőket a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületében. 

A Seuso-kincs a legjelentősebb ismert késő római ötvösművészeti leletegyüttes, amelyet néhány évtizeddel ezelőtt, a '70-es években találtak meg Magyarországon, majd illegális körülmények között jutott ki az országból. A magyar kormány a Seuso-kincset két lépésben - az első hét darabot 2014-ben, a második felét idén nyáron - szerezte vissza. A leletegyüttest augusztus végéig a Parlamentben lehetett megtekinteni.

Székesfehérváron kívül a vándorkiállítás eljut még Kaposvárra, Kecskemétre, Miskolcra, Nyíregyházára és Zalaegerszegre is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek