6 évnél régebbi cikk

December 15-ig teljesen felújítják a Pozsonyi út alsó szakaszát
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaDecember 15-ig teljesen felújítják a Pozsonyi út alsó szakaszát
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

Két hónapig forgalomkorlátozások és terelések nehezítik majd a közlekedést a Pozsonyi út alsó részén. A bosszankodás megéri: a város egyik legrosszabb állapotú útszakaszát december 15-ig teljesen felújítják.

Október 11-én kezdték meg a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítását a Berényi út és a Fiskális út között. A Pozsonyi út érintett szakaszán, a Berényi út irányából egyirányú forgalomkorlátozást vezetnek be a Karinthy utcai kereszteződésig tartó szakaszon. Ezért a Videoton Oktatási Központot, valamint a Gyöngyvirág Óvoda VOK felöli bejáratát a Fiskális út irányából, a Túrózsáki utca – Berényi út útvonalon, valamint a Karinthy Frigyes utca – Géza utca – Pálóczi Horváth Ádám utca, vagy a Csokonai utca irányából lehet megközelíteni. A buszmegállók felújításának ideje alatt kettő helyett csak egy megállót használhatnak az utazók.

A tervek szerint a munkálatok során szegélyépítés és szegélykorrekció történik, kicserélik és szintre emelik az aknafedlapokat, felújítják az út- és egyes járdaszakaszok aszfaltburkolatát, felfestik a burkolati jeleket, valamint kiépítik a hiányzó járdaszakaszokat. 

A 826,5 méter hosszú útvonal felújítása bruttó 253 millió forintba kerül. A rendkívül terhelt útszakasz csaknem tízezer ember hazajutását és az átmenő forgalmat is nap, mint nap szolgálja. A munkálatok idejére az ott élők és a közlekedők türelmét kérik.

A környék másik jelentős beruházása a Túrózsáki úton készülő ingyenes szabadidőpark, ahol néhány napja készítettünk fotókat az építkezés állapotáról.

(Forrás: ÖKK Fehérvár)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek