Partly cloudy27 °C
2021. június 17. csütörtök Laura
Menü
Házhozszállítás

Afterkaja-kalauz, avagy hol egyetek, ha lement a szombat esti őrület?

Afterkaja-kalauz, avagy hol egyetek, ha lement a szombat esti őrület?
(Fotó: 1mhealthtips.com)

Biztos sokatokkal fordult már elő, hogy a hétvégi partyzás után, ha már kifogyott belőletek a szufla, majd kilyukadt a gyomrotok és bármit megtettetek volna egy kis életmentő elemózsiáért. A gyros, pizza és hamburger kombóból ilyenkor bármennyi jöhet, így segítségül összeszedtem nektek Fehérvár kedvenc afterkaja helyeit. Hidd el, kelleni fog!

Nincs is jobb egy jó kis jutalomfalatnál a végigparádézott éjszaka után, ugye? Nálunk már-már hagyománnyá vált, hogy betámadjuk az adott szórakozóhelyhez legközelebbi étkezdét, így segítve hozzá szervezetünket a gyorsabb regenerálódáshoz. Bár sokszor már ezzel sem leszünk előrébb.

Ahogy mondani szokás, a rutin meg az évek, így jutottam el a bEATbe, a McDonald's-ba, a Pasához, a Shaorma Gyrosba és a Kavalkád Music Pubba. Sajnos a lehetőségek hiánya miatt kénytelen voltam kompromisszumot kötni, így került a listámba a bEAT és a Kavalkád is, amelyek sokkal inkább szórakozóhelyként, mint ételbárként működnek. Na, csapjunk is a lecsóba!

Pasa Kebab

A Pasa Kebabot a Várkörúton és a Szabadságharcos úton is megtalálod, majdnem az Albabar és a Club Le Baron szomszédságában. A kebabosok valamit nagyon tudhattak, ugyanis, akik megéheznek a nagy tombolás közepette, azoknak naná, hogy kapásból a Pasába vezet majd az útjuk. A hely főleg a pizzájáról és a kebabjáról híres, akik pedig odavannak a csípősért, azoknak külön kánaán, ám a legtöbben mégis valami más miatt járnak oda: a borjús dürüm, valami isteni!  

A dürüm párját ritkítja (Fotó: pasazurnadurum.com)
A dürüm párját ritkítja (Fotó: pasazurnadurum.com)

McDonald's

Tuti mindenkinek megvan az a kép, ahogy kómásan beáll a McDrive autós-gyalogos sorába, majd ablakletekerést színlelve kikéri a maga kis... nagy adagját. Merthogy ugye sajtburgerből sosem elég! A rutinosak a gyors kiszolgálás érdekében egyből sajtos bucival nyitnak, persze a többi finomságot is simán megéri kivárni. A McDrive melletti padoknál az afterparty már csak ráadás, de azért vigyázzunk a helyet körbevevő kordonokkal, ugyanis eléggé instabilak. Áldom, aki kitalálta a 0-24-es kiszolgálást! 

Ismerős, nem? (Fotó: Pál Loránd)
Ismerős, nem? (Fotó: Pál Loránd)

Shaorma Gyros

Mindenki kedvenc gyrososát egészen pontosan a Teleki suli és a Beat között félúton találod. Nem nehéz felismerni, ugyanis brutál nagy felirat és annál is nagyobb sor jelzi, hogy bizony jó helyen jársz. Attól, hogy a placc a Sharoma Gyros nevet viseli, még nem a nevében szereplő arab húsos szendvicset (shaorma) kapjuk, hanem bizony itt kőkeményen gyrosról van szó, húsostól, lilakáposztástól, mindenestől. A Shaorma sokszor volt már életmentő, ugyanis régi Westes bulik után mindig oda vezetett a hadiút. 

Nincs is jobb útitárs, mint a frissen készült gyros (Fotó: chowstatic.com)
Nincs is jobb útitárs, mint a frissen készült gyros (Fotó: chowstatic.com)

bEAT Étterem és Más

A Beat egy viszonylag új, ám annál gyorsabban felkapottá vált hely. Az, hogy gyorsan kedvenc lett, egyáltalán nem csoda, ugyanis a Beatben mindenki megtalálhatja a számításait. Az igényes zene és a hangulatos belső tér mind-mind a mi szórakoztatásunkat szolgálja. Akár enni, akár iszogatni szeretnétek, mindkettőnek ideális helyszínt biztosít. 

Remek alkoholfelszívó hatása van a messze földön híres hambinak, csak kár, hogy másnapra semmire nem fogsz emlékezni belőle. Ezen kívül kés-villás kaják is vannak, amikkel nem annyira szerencsés csörömpölni, inkább kerüld is el. Ha mégsem bírnál magaddal, a könyvespolc alatti ajtót keresd, a friss levegő minden nehéz pillanaton átsegít. 

Egy jó bEATBurgernek nincsen párja (Fotó: tutyimutyikalandjai.blogspot.hu)
Egy jó bEATBurgernek nincsen párja (Fotó: tutyimutyikalandjai.blogspot.hu)

Kavalkád Music Pub

Hasonló kategóriába tartozik a Kavalkád is, ugyanis itt is simán elmulathatod az időt, és ha megéheznél, helyben van minden, szóval még ehetsz is egy jót. A Kavalkádot az Albával szemben találjátok, és már a hely nevének jelentése, illetve a kapu fölötti felirat színei is visszatükrözik a bent található választékot: a pizza és a palacsinta ideális párosítás, ki ne hagyjátok! Az alsó szinten buli tér is van, így ha nagyobb brigáddal érkeznétek, akkor majdnem, hogy csak egy parádés házibuliban érezhetitek magatok. Ha ráunnál a bugira, hajnali kettőig simán betévedhettek és a zene mellé még egy kis elemózsiát is kaphattok jutalmul. 

Ha lement a tánc, vár a színkavalkád! (Fotó: facebook.com/KavalkadMusicPub)
Ha lement a tánc, vár a színkavalkád! (Fotó: facebook.com/KavalkadMusicPub)

Összegzés

Öt - írd és mondd, összesen ennyi hely jött össze, ahol éjfél után még van kaja, de inkább három az az öt. Szó se róla, a város tele van pöpec éttermekkel meg minden, de ha hajnali egy-két óra körül enni támadna kedvetek, akkor bizony eléggé leszűkülnek a lehetőségeitek. Összehasonlításképpen, Pesten kábé minden sarkon van gyrosos vagy pizzás, és még non-stop nyitva is találod őket. Tudom, hogy főváros meg minden, de azért még itt is simán elférne jó néhány ételbár, nemde?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Közös hangot talált az amerikai és az orosz elnök
  Közös hangot talált az amerikai és az orosz elnök
 • Elfogták a szigetszentmiklósi olajszennyezés gyanúsítottját
  Elfogták a szigetszentmiklósi olajszennyezés gyanúsítottját
 • Bobory Zoltán szerzői estje
  Bobory Zoltán szerzői estje
 • Népművészeti programok, moziélménnyel
  Népművészeti programok, moziélménnyel