6 évnél régebbi cikk

Elindul az Esti Vers
Fehérvár Médiacentrum fotójaElindul az Esti Vers

Elindul az Esti vers - péntek esténként hét óra előtt tíz perccel a Fehérvár Televízióban! A vers mindenkinek szól, szeretnénk, ha elengednék magukat, éreznék és átélnék a versek nyújtotta feledhetetlen pillanatokat! A műsor a Vörösmarty Színház és a Fehérvár Televízió együttműködésében valósul meg.

A vers a lélek, az elme és a szavak virága. Olyan tartalmat és erőt ad az embernek, ami biztos támaszt jelent. Évekkel ezelőtt természetes volt, ha felcsendült a hárfa ismerős hangja, ilyenkor az ember tudta: hamarosan a világirodalom egy kiemelkedő versét hallhatja az országos közszolgálati csatornán. Néhány percre megállt ilyenkor az idő.

Ezzel a bűvölettel, a versek adta örömmel, a befogadás élményével szeretné most megajándékozni a Vörösmarty Színház és a Fehérvár Televízió a nézőket.

„Örömmel tölt el az a gondolat, hogy mostantól Magyarországon lesz egy város, ahol esténként – ha az ember a tévé elé ül, hogy megtudja, mi fontos dolog történt a városában – elmondanak neki egy verset. És ez azért jó, mert az ember újra felismeri, hogy a kultúra a valósághoz tartozik. Nem horgolt csipke a zsúrasztalon, hanem életet jelent, mint a mindennapi kenyerünk.” – fogalmazott a közös produkció ötletgazdája, Szikora János színházigazgató. 

Nem volt kérdés, hogy az ötlet mellé álljon a Fehérvár Médiacentrum: nagy örömmel csatlakozott együttműködő partnerként a színház kezdeményezéséhez.

„Kiemelt feladatunknak tartjuk az értékőrzést, az értékteremtést. Az Esti vers címet viselő program mindezt jelzi. Egy olyan nívós programmal jelentkezünk majd hétről hétre, mely értékekkel ajándékozza meg a közönséget. Mindennek már hagyománya van, hiszen tehetséggondozó programunk, a Fehérvári Versünnep is beváltotta a hozzá fűzött reményeket.” – emelte ki Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója. 

A műsorban olyan neves előadók szavalnak, mint Derzsi János, Kelemen István, Kozáry Ferenc, Nagy Péter, Tóth Ildikó, Varga Gabriella, Závodszky Noémi. És a felsorolás közel sem teljes!

Első ízben november harmadikán 18 óra 50 perckor várja önöket az Esti vers, Derzsi Jánossal. A színművész előadásában József Attila Áldalak búval, vigalommal című versét láthatják, hallhatják!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek