6 évnél régebbi cikk

Ilyen volt a Star Wars magyar tévés premierje 1984-ben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Youtube/Qncogo VHSRip Movies
Ilyen volt a Star Wars magyar tévés premierje 1984-ben

Hét évvel a világpremier után a Magyar Televízió is bemutatta a Star Wars első részét. A Csillagok háborúját '84 karácsonyán adta le a tévé, a filmet felkonferáló bemondónő pedig egyből el is lőtte az évezred spoilerét.

Mennyire csodálatos is volt, amikor még televíziós bemondók konferálták fel a következő műsorokat a tévében! Erre egy tökéletes példa a néhány hete a Youtube-ra videókazettáról feltöltött 5 perces részlet, ami a Star Wars első részének magyarországi tévés premierjét örökítette meg. 

1984. december 25-ét írtunk, tehát napra pontosan hét évvel és hét hónappal jártunk a film világpremierjéhez képest. Azon a karácsonyon az MSZMP főtitkára a Jézuska úgy döntött, hogy kapja meg a nép, ami jár neki: jöjjön Darth Vader, a jedik, meg az egész George Lucas-féle kompánia a képernyőkre. A Csillagok háborúját este 20 óra 5 percre írták a tévéújságok, előtte valamivel fel is konferálta az adó legendás bemondónője, Takács Marika. A rövid műsorismertetésből több érdekesség is kiderül, például az, hogy a film tudományos-fantasztikus. Hogy a Csillagok háborújában mi a tudományos, azt még nyomozzuk...

Ezt követően a bemondónő ellövi az évszázad spoilerét, amivel gyerekkorok, emberéletek, komplett világképek dőltek romba:

"...mint minden meseszerű történet, benne a jó és a rossz küzdelme követhető nyomon. S talán nem árulunk el nagy titkot, ha előre elmondjuk, hogy ebben a filmben is a jó győzedelmeskedik."

Köszönjük.

Mindezt itt lehet megnézni a film első pár percével együtt:

UPDATE: A STAR WARS Hungary Facebook-oldal megszerezte a premier napjára vonatkozó tévéújságot is, amit itt lehet megnézni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek