6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: esküvő kiállítás, Tankcsapda és Ganxsta Zolee
Fehérvár Médiacentrum fotója
elkeltem.cafeblog.hu
Fehérvári programok a hétvégére: esküvő kiállítás, Tankcsapda és Ganxsta Zolee

Elég kétpólusúnak tűnik ez a hétvége, de ez egyáltalán nem rossz hír: a hat kiválasztott programból három koncert (Tankcsapda, Ganxsta Zolee és a Kartel, Mystery Gang), ráadásul mind pénteken, kiállításból kettőt választottunk (Esküvő Kiállítás és Seuso-kincsek). De azért a mozi ezúttal sem maradhat el (Boldog halálnapot!).

Kiállítás: Őszi Esküvő Kiállítás
Mikor?: November 18-19., szombat-vasárnap
Hol?: Novotel Hotel

Annyira mennek az esküvők már, hogy nem elég évi egy kiállítás, hanem kell egy őszi is. Aki korán kel, nemcsak aranyat lel, hanem kevesebb idegeskedést is, a többnyire hónapok múlva esedékes esküvők kapcsán. Az igazán felkészült versenyzők az elmúlt a nyarat az ismerősök egybekelésein terepszemlével töltötték (mit igen, mit másképp, mit sohasehogy), a megvalósítás pedig akár már most elindulhat. A kétnapos fehérvári esküvő kiállításon lesznek ruhák, gyűrűk, torták és minden, ami a tökéletes nagy naphoz kell. 

Kiálítás: Seuso-kincsek kiállítás
Mikor?: Október 29-november 19.
Hol?: Szent István Király Múzeum

A napokban már a húszezredik látogatót fogadta a székesfehérvári Seuso-kiállítás. Ezen a hétvégén még közösen feljebb tudjuk tornázni ezt a számot, aztán vasárnap estétől már csak hűlt helye lesz a kincseknek. Nem rablás lesz, csak költözés. Szóval ha valaki igazán értékes ezüstöt akar látni, érdekli a római kor (majdnem) kézzelfogható közelségben vagy csak szimplán részt akar venni az év egyik legfontosabb fehérvári kulturális eseményén, az elég gyorsan szánja rá magát a múzeumlátogatásra, mert hétfőtől már egy picit többet kell utaznia a Seuso-kincsekért.

Koncert: Tankcsapda
Mikor?: November 17., péntek 19:00
Hol?: Sportcsarnok, Mór

Rohamléptekben halad a harmincadik születésnapja felé a debreceni Tankcsapda. Nagyjából elmondhatjuk: körülbelül ennyi ideje a csúcon is vannak Lukács Laciék. Ezúttal nem Fehérváron, hanem a móri Sportcsarnokban csinálnak várhatóan teltházas bulit. Aki a péntek estére tervezett volna laza, összebújós programot a csajával/pasijával, annak van egy rossz hírünk: a mai pornó sztornó. Helyette inkább egy laza átmozgatás ajánlott a tankokkal. Legyen mindig ilyen a péntek!

Koncert: Ganxsta Zolee és a Kartel
Mikor?: November 17., péntek 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Az elmúlt években mintha egy kicsit eltűnt volna Ganxsta Zolee és baráti társasága, hogy aztán jobb formában térjenek vissza, mint valaha. Egyelőre azért ezt csak a srácok külsejéről tudjuk elmondani, Zolee legalábbis jópár kilótól megszabadult a közelmúltban, ráadásul apa is lett. Reményeink szerint az új lemez (K.O.) legalább annyira ütni fog, mint a '90-es évek végén, 2000-es évek elején megjelent albumok. A srácok egyébként nem is olyan régen jártak a közelben: nyári EFOTT-os bulijukról még egy kisfilm is készült.

Koncert: Myster Gang
Mikor?: November 17., péntek 20:00
Hol?: Nyolcas Műhely

Kevés tökösebb zenekar létezik ma az országban a Mystery Gangnél. Ráadásul mindezt hosszú évek óta tolják a srácok, ugyanolyan lendülettel, számról számra, albumról albumra. Most pénteken a Nyolcas Műhelyben lehet egy komolyabbat rendetlenkedni az idén augusztusban új lemezzel jelentkező trióval. Jelentősebb mennyiségű hajzselé, megemelkedett hajak és pókháló-tetkó a könyökre kötelező, de legalábbis erősen ajánlott a koncertre. Na meg laza térd- és bokaszalagok.

Mozi: Boldog halálnapot!
Mikor?: November 16-tól
Hol?: Cinema City Alba

Nem mondjuk, hogy nagyon eredeti a történet, de mégis szívesebben választjuk a heti premierek közül inkább ezt, mint a másik filmet (Az igazság ligája). A szuperhősök már mindenkinek a könyökén jönnek ki, de a jófajta horror-vígjáték ritka, mint a fehér holló. Márpedig az előzetesek alapján a Boldog halálnapot! ilyennek tűnik. A történet szerint a főszereplő a születésnapján ébred és a nap végén valaki kegyetlenül meggyilkolja. Majd ez a nap egyfolytában újrakezdődik addig, amíg ki nem deríti, ki a maszkos gyilkos. 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek