Partly cloudy14 °C
2020. október 25. vasárnap Bianka
Menü

Egyszerre lesz ősz és tél a héten

Egyszerre lesz ősz és tél a héten
Nem sokáig lesz ilyen száraz az avar a héten: jón az eső és a hó (Fotó: NőiHírek)

Erre a hétre visszatérnek a kétszámjegyű hőmérsékletek, de hoznak egy kis telet is magukkal. Kevés olyan rapszódikus hét volt ebben az évben, mint amilyen az előttünk álló lesz: eső, hó, hózápor, erős szél és napsütés is lesz a meteorológusok szerint.

Remek hét lesz ez azoknak, akik nem szeretik a monotonitást: akár minden nap másfajta időjárási viszonyokra lehet testben, lélekben, de leginkább ruhatárban készülni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése alapján plusz 10 fok fölé többször is megy majd a hőmérséklet. Ezzel némileg (sőt, nagyon) ellentétes, hogy havazásra és hózáporra is érdemes készülni. Az eső és az erős szél pedig tényleg csak cseresznye a hab tetején. Jó szórakozást mindenkinek november közepéhez! Mindez napi bontásban:

Hétfőn napközben hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de helyenként futó záporeső, hózápor kialakulhat. Az Észak-Dunántúl, a főváros, és a Dél-Alföld térségében többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 4-10 fok között alakul. Hétfőn késő estétől északnyugat felől újabb csapadék várható, az eső mellett havas eső, északkeleten és a hegyekben hó is lehet.

Kedden többfelé várható eső, hajnalban, reggel a Budapest-Debrecen vonaltól keletre havas eső, hó is. Napközben még az Északi-középhegység térségében lehet vegyes halmazállapotú csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 2-9 fok között alakulnak, de a nyugati, délnyugati határvidéken 10-11 fok is lehet.

Szerdára megszűnik a csapadék és több helyen kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. Napközben általában 7-13 fokig melegszik a levegő, de az északkeleti felhős részeken csak 4-7 fok lehet.

Csütörtökön és pénteken északkeleten (a Budapest-Debrecen vonaltól keletre) többnyire borult, párás, helyenként ködös idő lesz, másutt a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csütörtökön északkeleten néhol lehet szitálás, másutt nem valószínű csapadék. Helyenként mindkét nap megélénkülhet, akár meg is erősödhet a légmozgás. A leghidegebb órákban csütörtökön 0-6, pénteken 1-6 fok lehet. A nappali maximumok mindkét nap jellemzően 10-15, a borult, ködös helyeken 4-8 fok között alakulnak.

Szombaton többfelé valószínű eső és megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 2-7, a maximumhőmérséklet 7-12 fok között alakul.

Vasárnap ismét többfelé kisüt a nap, napközben már csapadék sem várható, de néhol megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul. Napközben 4-8 fokig melegszik a levegő.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár