6 évnél régebbi cikk

A legkisebb királylány elindult szerencsét próbálni – szomszédlány Iszkaszentgyörgyről, aki szép, tehetséges és modell lett
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mirage Models Management
A legkisebb királylány elindult szerencsét próbálni – szomszédlány Iszkaszentgyörgyről, aki szép, tehetséges és modell lett

Kaszanyi Bogi kicsinek is szép volt, nyúlánk és karakteres arcú lány. Aztán Bogi felnőtt, és bár nem minden szép és nyúlánk lány elég tehetséges egy modellkarrier elkezdéséhez sem, de a szomszédlány Iszkáról jelenleg Isztambulban van, ahol szépen bontogatja nemzetközi szárnyait.

Délelőtt írtam rá Bogira, hogy ráér-e beszélgetni, mesélni, de éppen castingokra száguldott. Végül délután fél hat magasságában jelentkezett be, hogy mára végzett. Ja, és az egyik munkát meg is kapta.

Bogi története is akkor indult, amikor a lányok többsége elképzeli, hogy modell lesz és meghódítja a nemzetközi divatvilágot: a gyereklétből kilépve. Aztán van, aki elindul és sikert arat vagy nem, de a többség bele sem mer vágni a nagy kalandba.

„Nagyjából tizenhárom éves lehettem, amikor a rokonaim meg a családom elkezdték mondogatni, hogy magas vagyok és olyan az alkatom is, miért nem modellkedek? Persze engem is érdekelni kezdett a dolog, de sokáig csak nézegettem meg keresgéltem ügynökségeket, aztán valamiért sosem jelentkeztem egyikhez sem. Végül az ügynökségem, a Mirage Models Management az Instagramon talált rám.”

Meseszerű történet – gondolná az ember és azt is, hogy innen már egyenes út vezet a sikerhez, de azért a modellvilág (sem) ilyen egyszerű.

„Először behívtak egy tesztfotózásra, ekkor voltam tizenöt éves. Nagyon izgalmas volt és szuper érzés, persze anyáékat is érdekelte a dolog, úgyhogy az egész család kísért az első fotózásra. Kicsit izgultam az elején, de aztán mikor elkezdődött a munka, akkor feloldódtam. Ha a tesztfotózás sikerül, akkor visszahívják az embert és szerződést kötnek vele. Nagyon örültem, hogy meggyőztem őket, ám még ez is csak egy apró lépés volt, hiszen majd két év telt addig, hogy valódi munkát kaptam.”

Persze a próbafotózás és a mostani munka közötti időszak sem múlott el tétlenül, elkészült Bogi gyönyörű portfóliója és a Joy magazin egyik divatanyagában is szerepelt. Jelenleg pedig Isztambult hódítja meg, ahol a tervek szerint három hónapig lesz.

„Az ügynökségemet kereste fel egy isztambuli ügynökség, hogy szeretnének velem dolgozni. Először inkább megijedtem, de aztán örültem neki, és a családommal egyetértésben belevágtam a kalandba, hiszen mikor, ha nem most. Mindennap castingokra járok, és ahol kiválasztanak ott dolgozok. Izgalmas időszak ez az életemben, nagyon szeretném, ha tudnék élni a lehetőséggel, hiszen mi másért kezdtem volna bele, minthogy kihozzam a modellkedésből a maximumot. Hogy milyen Isztambul? Szép, de még egyelőre nagyon fura, elég kaotikus, főleg a közlekedés. Az viszont, hogy az ügynökség sofőrt biztosít eléggé megkönnyíti a helyzetemet és megnyugtató. Persze a szüleimnek is, ahogy az is fontos volt, amikor arról döntöttünk, nekivágjak-e Isztambulnak, hogy kiemelt biztonságú, védett szálláson vagyok itt.”

És tényleg, mikor, ha nem tizenhét évesen kezdje el az ember megvalósítani az álmait? De Bogi azért annál céltudatosabb, minthogy egyetlen lehetőségben gondolkodjon, ahogy mondja, a modellkedés mellett van b-terv is. Jelenleg ügyviteli szakon tanul a székesfehérvári Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumban, és a kaland után oda is tér vissza.

„Csodás dolog, hogy most elutazhattam, és nagyon remélem, hogy ez nemcsak egyetlen kaland lesz, hanem modellkedve beutazhatom a világot. Az is jó, hogy a nyelvet is tanulom közben, arról már nem is beszélve, hogy mennyire izgalmasak a fotózások is és az egész modellvilág. Nagyon tetszik, szerencsére én rosszat nem tapasztaltam eddig, az egyetlen ami kicsit nehéz, hogy most hosszú ideig távol kell lennem a családomtól meg a barátaimtól. Ők nagyon hiányoznak.”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek