Partly cloudy26 °C
2019. április 26. péntek Ervin
Menü

Ez a recept a karácsonyi menüben is megállja a helyét

Mai receptünk egy igazán különleges pulykarolád lesz, gesztenyével füstölt sajttal töltve, Fekete József séf jóvoltából.

Amire szükségünk lesz: fejenként 16 dkg pulykamell nagy szeletekre vágva, 6-8 dkg gesztenye, 5 dkg füstölt sajt, só, fehér bors, vaj. 

Ez a recept a karácsonyi menüben is megállja a helyét

(Fotó: Fekete József)

A pulykamellet fólia alatt finoman kinyújtjuk, megszórjuk sóval, fehér borssal. A gesztenyét megsütjük, vagy főzzük, ha kész, konyhai aprítóban massza állagúra aprítjuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy csíkban a hús közepére helyezzük, erre jöhet a gesztenye massza szintén csíkban. Ezután a hús két végét behajtjuk, majd szorosan feltekerjük. Sütőfóliával bélelt tepsibe helyezzük, úgy, hogy a hajtás legyen alul, olvasztott vajjal megkenjük a húsokat, közepesen meleg sütőben 30 percig sütjük.

Ez a recept a karácsonyi menüben is megállja a helyét

(Fotó: Fekete József)

Ha elkészült, tálalhatjuk burgonyával, salátával, vagy bármilyen tetszőleges körettel.

Ez a recept a karácsonyi menüben is megállja a helyét

(Fotó: Horváth Reni)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

  • HÍRADÓ 2019. április 25.
    HÍRADÓ 2019. április 25.
  • Finn jégkorongozók tettek látogatást Székesfehérváron
    Finn jégkorongozók tettek látogatást Székesfehérváron
  • Mobil applikációval is védekezhetünk a kullancsok ellen
    Mobil applikációval is védekezhetünk a kullancsok ellen
  • Miskolcon épít gyárat a Lufthansa
    Miskolcon épít gyárat a Lufthansa

A hét embere

Eseménynaptár