6 évnél régebbi cikk

A mosoly is az arcunkra fagyhat!
Fehérvár Médiacentrum fotójaA mosoly is az arcunkra fagyhat!

Itt a tél, a hóval és a jégvirággal együtt. A leghidegebb órákban mínusz 10 fok körüli értékeket mérhetünk, de a maximumok is csupán fagypont körül alakulnak.

Elodázhatatlan a tény: az előttünk álló napokban hideg, fagyos időre számíthatunk. Ennek főképp a téli szünetet váró családok örülhetnek, hiszen a szabadtéri koripályákon is dagadni fog a jég, így a mozgásos kültéri programokat is bátrabban lehet ide szervezni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből kiderül, a héten már többször számíthatunk hószállingózásra, havazásra is. Mivel a leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körüli értékek is lehetnek, érdemes rétegesen öltözködni, főképp akkor, ha a szabad levegőn tartózkodunk! Bár az időjósok szerint Szenteste napján inkább napos időre számíthatunk, mi azért nagyon bízunk abban, hogy a heti szilárd csapadékból tudunk némi fehérséget tartalékolni az ünnepekre. Olyan szép lenne egy mesés, téli karácsony!

Részletek az OMSZ előrejelzéséből:

Hétfőn elsősorban az ország középső részén lesznek erősen felhős időszakok, arrafelé kisebb havazás, hózápor kialakulhat. Másutt nem várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő. Napközben 0-4 fokig melegszik a levegő.

Kedden többfelé több órára kisüt a nap. A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet. A nappali maximumok 0-3 fok között alakulnak. 

Szerdán napközben a Dunától keletre növekszik a felhőzet, arrafelé délután, este hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat. A minimumok jellemzően mínusz 10 és mínusz 4 fok között, az Északi-középhegység völgyeiben kissé ez alatt alakulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között valószínű.

Csütörtökön délelőtt az Alföldön lehet némi napsütés. Emellett több helyen valószínű csapadék, a Dunántúlon hó, havas eső, eső, másutt havazás várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul.

Péntekre virradó éjszaka még a Tiszántúlon valószínű hóesés, délután a Dunántúlon fordulhat elő havas eső, havazás. Többfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3 fok között, napközben 0 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. Több helyen valószínű havazás, a szél is erős, olykor viharos lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között várható.

Vasárnap - Szenteste napján - legfeljebb futó hózápor lehet, és sokfelé erős lesz a szél. Emellett viszont több órára a nap is kisüt. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb 0 és plusz 4 fok között valószínű - olvasható az OMSZ előrejelzésében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek