6 évnél régebbi cikk

Megnyílt Horváth Reni fotókiállítása a Vörösmarty Rádióban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Heiter Dávid Tamás
Megnyílt Horváth Reni fotókiállítása a Vörösmarty Rádióban

Az fmc.hu fotósa, Horváth Renáta alkotásaiból nyílt állandó tárlat a Vörösmarty Rádió épületének folyosóin. Az ide látogatókat ezentúl Reni művészi pillanatfelvételei fogadják: hol koncertfelvételek, hol virágok bukkannak fel, egyedi látásmódban.

Gondolkoztam, hogyan is írhatnék elfogultság nélkül  a kolléganőmről, akivel lassan egy éve nap mint nap együtt dolgozom. Aztán miután rájöttem, hogy sehogy, úgy döntöttem, hogy nem is fogok. Inkább egyszerűen leírom, hogy büszke vagyok Renire!

 Ahogy az elfogulatlanságot, úgy a szakértő véleményt se tőlem várjátok: én csak annyit tudok, hogy Reni fotói hosszú percekre rabul ejtik a szemlélőt. A leghétköznapibb tárgyat vagy helyszínt, ami mellett más talán csak simán elsétál, teljesen váratlan szemszögből mutatja meg. De vajon mikor kezdte el ilyen szemmel nézni a világot?

 "Érettségi után kaptam egy fényképezőgépet, elkezdtem vele fotózni, és egy hónapon belül rájöttem, hogy ezzel akarok foglalkozni."  - tudtam meg Renitől. Sajnos azonban hiába lennék kíváncsi a kezdeti alkotásaira. "Több ezer képem elveszett egy akkoriban használt laptopomról. Úgyhogy a nagyon korai időkből jó minőségben nincsenek meg képeim. Azóta persze már jobban vigyázok rájuk!"

Egy biztos: a rádió szerkesztőségében látható felvételek biztosan nem vesznek el! A Fehérvár Médiacentrum csapatának körében Hagymásy András igazgató nyitotta meg a kiállítást december 18-án: "Mindig örömmel üdvözöljük, ha a munkatársaink a napi munkán kívül az alkotó vágyukat kiélik a saját, vagy más szakterületen.  - mondta Hagymásy András. - Renivel immár lassan két éve dolgozunk együtt, és nagy öröm, hogy a munka mellett jut ideje arra, hogy a hobbija és egyben szakmája ilyen értéket teremtsen. Büszkeséggel tölt el, hogy ezentúl az ő fotói láthatóak a rádió falain. Bízom benne, hogy nem csak nekünk okoz ez örömet, hanem azoknak is, akik ezentúl ide látogatnak a rádió szerkesztőségébe."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek