6 évnél régebbi cikk

Stresszelsz az ünnep közeledtével? Próbáld ki ezt!
·Blogkarácsony·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
i.ytimg.com
Stresszelsz az ünnep közeledtével? Próbáld ki ezt!
·Blogkarácsony·Utolsó frissítés: undefined

Így ne legyél tökéletes karácsonykor.

Gyűlnek a a karácsonyi teendők listáján a tételek, és remélhetőleg a pipák is mellettük. Valahogy azonban a teljesített küldetések mellé mindig kerülnek még újabbak. Biztos, hogy minden ajándékot beszeretünk? Mindenki fent van a listán? Minden hozzávaló ott van már a kamrában? Képeslapok, fenyőfa, ünnepi szalvéta., csomagoló, cellux.... 

Néha arra ébredsz, hogy kattog az agyad?

Mert az ünnepnek tökéletesnek kell lennie... Csillogónak, aranylónak, pirosnak, zöldnek – a havasról már kezdünk lemondani –, mosolygósnak és idillinek! Tényleg?

Eszembe jutott egy kedves történet a bácsikáról, aki minden reggel félbevágta a zsemlét, gondosan megvajazta és a szívének oly kedves alsó részt  drága felesége tányérjára tette. Ő pedig a kevésbé szeretett tetejét ette meg. Néha szerette volna megtartani,az alsó felét, legalább egyet beleharapni, de lemondott róla. Az 50. házassági évfordulón aztán a felesége megkérdezte tőle: Drágám! Legalább ezen a napon, 50 év után egyszer megehetném a zsemle tetejét én? Úgy szeretem, de 50 éve mindig hagyom, hogy Te edd meg!

És hogy jön ez a karácsonyhoz?

Biztos, hogy a családtagoknak is ugyanaz fontos, mint Neked? Vagy pontosabban  ami fontos volt a nagymamádnak és anyukádnak 50 éve? Biztos, hogy kell kalács, bejgli és kuglóf is? Biztos, hogy hatféle aprósüti teszi igazán ünnepivé az ünnepet? Biztos, hogy a reklámfilmek tökéletesen szervezett karácsonya a valóság?

Ki mondta, hogy pontban hat órakor kell vacsorázni? Ki mondta, hogy az ideális menü előételt, levest és salátát, no, meg háromféle desszertet tartalmaz? Tudom, a "Bezzeg szomszédok", a "Miss Tökéletes" kolléganő, és anyósodék pont így teszik! De mi van Veled? Te is ezt szeretnéd? És a családod?

Kérdezd meg őket! Szerintem a legtöbben benne vannak egy egyszerűbb, de nyugis ünnepben, kevesebb sütiben és fogásban! Urambocsá' lehet, hogy nem is kell minden napra főzni, mert a hűtő roskadozik. Lehet, hogy most is igaz, hogy a kevesebb több? 

Egy próbát megér!

Boldog karácsonyvárást nektek! Olyant, ami rólatok szól!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek