6 évnél régebbi cikk

Filmek és videójátékok, melyeket nagyon várunk
Fehérvár Médiacentrum fotójaFilmek és videójátékok, melyeket nagyon várunk

A 2017-es év igencsak sűrű, ám annál sikeresebb volt mind filmek, mind pedig videójátékok terén. Olyan címek kerültek ki, mint az Assassin's Creed: Origins és a Horizon: Zero Dawn, vagy a Star Wars: Az utolsó Jedik és a Wind River. Tudjuk, hogy 2018-ban is lesznek várós darabok, így összegyűjtöttünk néhányat, melyektől már most csorog a nyálunk. Következzenek 2018 legjobban várt filmjei és videójátékai:

Játékok

Red Dead Redemption 2

A Rockstar Games a 2010-es Red Dead Redemptionnel anno nagyot húzott, ugyanis a legendás GTA (Grand Theft Auto) játékmenetét a vadnyugat kegyetlen, cowboyokkal és indiánokkal teletűzdelt világába ültette át és hasonló sikereket ért el, mint neves elődjével. Idén érkezik a várva-várt folytatás, a Red Dead Redemption 2, mely garantáltan az év játékai között fog kikötni.

Far Cry 5

A Far Cry első részével még valamikor tizenévesként játszottam,    ám azóta a sorozat közelébe se kerültem. Ez részben betudható a FPS játékok iránti ellenszenvemnek, másrészt a Far Cry sorozat egyre monotonabb és ötlettelenebb részeinek. A Far Cry 5-re aztán én is felkaptam a fejem és nemcsak az amerikai környezet, hanem a beígért technikai és játékmeneti újítások miatt is.

Kingdom Come: Deliverance

A Kingdom Come: Deliverance eleinte nem sokat mutatott magából, aztán ahogy beindult a marketing-gépezet úgy keltette fel egyre jobban az érdeklődésem. Olyan nyílt világú RPG-nek ígérkezik, amely nem rugaszkodik el annyira a valóságtól, mint jó néhány szerepjátékos társa és a középkori Európába repít minket, ahol egyszerű kovácsként kezdjük pályafutásunkat. Aztán ahogy lenni szokott kézbe vesszük a kardot, na meg az irányítást és jöhet is a világmegmentés.

Anthem

Az EA Games és a Bioware a Mass Effect: Andromedával bizony nagyon mellé lőtt, így különösen nagy figyelem övezi újabb szerelemgyerekük megszületését. Az Anthem az Andromedához hasonló nyílt világú sci-fi akció-szerepjáték, amelyben hatalmas posztapokaliptikus világban mászkálhatunk, harcolhatunk és küldetésezhetünk, azaz csupa olyan dolgot csinálhatunk, amit már klasszikus bioware-es RPG-ben megszokhattunk. Reméljük az EA nem nagyon rondít bele.

Detroit: Become Human

A Detroit: Become Human a Quantic Dream fejlesztésében készülő, jövőben játszódó játék. Az androidok a mindennapi élet elengedhetetlen kellékei és az általunk irányított egyik főhős, Kara is az. Kara viszont ennél sokkal többre vágyik, így innentől már is egyértelmű lesz, hogy mit rejt a játék alcíme: az android ember akar lenni. A játék során több karakter bőrébe is bújhatunk, majd a szereplők szálai nagy egésszé állnak össze a végjátékra, amelyre természetesen döntéseink is kihatnak. 

Filmek

Bosszúállók: Végtelen háború

Manapság már mindenki ismeri Hulk, Thor, a Vasember és Amerika Kapitály történetét, amely közös Bosszúállók moziban csúcsosodott ki. Azóta bejöttek új arcok is és jövőre már a harmadik Bosszúállók film mutathatja meg, hogy miért is a Marvel a képregényfilmek koronázatlan királya. Ezúttal az agyonreklámozott Thanos lesz a főellenség, akinek legyőzése nem lesz éppen egyszerű feladat.

Solo: A Star Wars Story

Úgy látszik, hogy a Disney-nek bejött a módi, hogy minden évben Star Wars filmmel örvendeztesse meg a közönséget, így a számozott Skywalker-saga után itt egy újabb történet, amely bár kapcsolódik a fő szálhoz, mégis teljesen egyedi és más sztorit mondd el. Han Solo sokak (köztük nekem is) kedvence lett, így egyáltalán nem meglepetés, hogy önálló előzményfilmet kap. Reméljük a legjobbakat!

Ready Player One

Ernest Cline 2011-ben kiadott sci-fi regénye a Ready Player One hatalmas sikert aratott, így egyáltalán nem csoda, hogy Steven Spielbergnek hála film készül belőle. A történet szerint 2044-et írunk, amikor is a Föld annyira élhetetlen és túlnépesedett lett, hogy az emberek számára egyetlen kiút létezik: az OASIS, a világméretű virtuális utópia. Ebbe a világba vágyódik Wade Watts is, aki megakarja találni az OASIS tervezőjének az Easter Eggjét (elrejtett kincsét).

Tomb Raider

Ha már új Tomb Raider játékot nem kapunk, akkor itt van nekünk egy rebootolt film, amely a szintén újragondolt Tomb Raider és a Rise of the Tomb Raider játékokból merít. Főszereplőnek megtették a mindig gyönyörű és babaarcú Alicia Vikandert, aki amellett, hogy tökéletesen illik az új Lara Croft szerepébe, Oscar-díjas színésznő is. Kell ennél több?

Jurassic World: Bukott birodalom

Nagy meglepetésre a Jurassic Park újragondolása vagy folytatása (kinek mi) sokkal jobban ízlett a népnek, mint ahogy azt előzetesen megjósolták. A film kasszasiker lett és bár voltak problémái, szerintem is egész pöpec kis alkotás lett. Így hát egyáltalán nem csoda, hogy folytatással rukkoltak elő, amelynek köszönhetően további dínós kalandoknak lehetünk szem- és fültanúi. Mondjuk a cím eléggé bátor lett. Sebaj, alig várom!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek