6 évnél régebbi cikk

Hóember kicsit másképp - a legextrémebb kreálmányok
Fehérvár Médiacentrum fotója
pinterest.com
Hóember kicsit másképp - a legextrémebb kreálmányok

A kedves, mosolygós, répaorrú hóemberek ideje lejárt...legalábbis egy pár éve már világszerte találkozhatunk extrémebbnél extrémebb egyéni és csoportos alkotásokkal egyaránt, amik minden "elvárással" szembemennek, és sokszor drasztikus, egyenesen ijesztő látványt nyújtanak. Összeszedtük az 5 legdurvábbat.

A kreatív és esztétikusan megépített hóemberek mellett bizony sok, nem túl barátságos, esetenként vicces vagy megbotránkoztató "mesterművel" is találkozhatunk, főleg külföldön. Az ilyen, "egyéni hóemberek" lényege a bámészkodók szórakoztatása lenne, ám sok esetben ez már súrolja a jó ízlés határát, és a gyerekeket egyenesen elriasztja a szörnyű látvány.

5. Mérges, de talán még vicces

Egy tipikus példája annak a hóembernek, ami talán még nem olyan meghökkentő, de egy kisebb gyerek már valószínűleg ez elől is sírva menekülne el félelmében... A trollface-re hajazó hóember mérges arcot vág ugyan, de a következőkhöz képest még abszolút enyhe tréfának mondható. 

 

 4. Na, ez már határozottan nem vicces

Azt hiszem, a kép magáért beszél, nemigen lehet félreérteni. A gonosz hóember eltemette kétségbeesett társát, akinek csak a feje látszik ki a hóból. Az egyetlen módja talán, hogy "viccként" fogjuk fel ezt a képet az lehet, ha észrevesszük: az ásón ott díszeleg egy sörösüveg, ami utalhat arra, hogy a hóember talán nem is gonosz, csak alkohol befolyása alatt állt, és hirtelen megfontolásból cselekedett...

3. A gyerekgyilkos hóember

Vajon mire gondolhattak a készítők? Az egyébként egész barátságosnak tűnő, sapkát, sálat, répaorrot viselő hóember felfalja a kiskölyköt. Nyilván a szájából kilógó emberi végtagok csak illusztrációnak számítanak, de akkor is. Mire gondolhattak a hóember készítői?

2. "Szívtipró" hóember

Na ez az, amire én azt mondom: már súrolja a jó ízlés határát. Semmilyen humort nem találok abban, hogy az egyik hóember kitépi a másik szívét. Mindenesetre, ha az volt a cél, hogy a kicsiket örökre elijesszék a hóemberektől vagy azok építésétől, akkor garantáltan sikerült megvalósítani.

 

1. Tömeggyilkosság

A brutalitás szempontjából, abszolút ez nyert. Nem is egy, de három társával is végez a gyilkos hóember, a vérnyomokat pedig még piros festékkel is szemléltetik. Azért ezt a látványt valahogy nehéz elképzelni egy családi ház kertjében, reméljük nem laktak kisgyerekek abban a házban, aminek udvarában ez a kép készült...

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek