Partly cloudy15 °C
2019. szeptember 20. péntek Friderika
Menü

Fehérvári programok a hétvégére: Mazsola és Tádé, Kistehén és Mobillal másképp

Fehérvári programok a hétvégére: Mazsola és Tádé, Kistehén és Mobillal másképp
Mazsola és Tádé (Fotó: Jegy.hu)

Állítólag tél lesz a hétvégén. Ennek megfelelően a nulla felé konvergál az általunk ajánlott szabadtéri programok száma, sőt, odáig merészkedtünk, hogy tévéműsort (Super Bowl LII) ajánlunk. Ha mégis inkább mást néznék, akkor menjünk fotókiállítás megnyitóra (Mobillal másképp), készítsünk kozmetikumokat otthonra, bulizzunk a Kistehén koncertjén vagy mozogjunk egyet a farsangi táncházban.

Tánc: Farsangi táncház
Mikor?: Február 3., szombat 17:00-
Hol?: Táncház

Jó napot kívánok, lesz valami jó buli a hétvégén? Erre a kérdésre az egyik legjobb válaszunk ezen a héten a Táncház farsangi mulatsága. Bár még bő tíz nap hátravan a farsangi időszakból (idén február 13-ra esik húshagyó kedd), ez már összesen csak két hétvégét jelent. Ha tehát valakinek eddig nem volt szerencséje úgy igazán odatennie magát a január 6. óta tartó vidámság időszakában, annak például tökéletes alkalom lehet a szombaton ötkor kezdődő táncházi családi jellegű buli. Kapunyitástól kézműves foglalkozások, nem csak a legkisebbeknek, hattól népi gyermekjátszó, fél nyolctól közös megőrülés a Galiba zenekarral. 

Kiállítás: Mobillal másképp
Mikor?: Február 3., szombat 17:00-március 2.
Hol?: Művészetek Háza

A művészet ott van a zsebedben, csak elő kéne venni. Sokan már megtették ezt, az ő fotóikból nyílik kiállítás szombaton a Művészetek Házában. A csak mobiltelefonnal készült 97 fénykép Budapest után Székesfehérvárra is megérkezik. A MobilArt alkotócsoport vándorkiállítása február 3-án délután öttől március 2-ig látogatható a Művészetek Házában. Mivel a hírek szerint szabadtéri programokhoz kedvezőtlen időjárás várható a hétvégén, ezért kevés annál jobb dolgot tudunk elképzelni szombat délutánra, mint egy pohár valamivel a kezünkben Bakonyi István ünnepélyes megnyitója után DJ Zsiráf zenéire bóklászva tűnődni azon a képek előtt, hogy ez vajon miért nem nekünk jutott eszünkbe? 

 (Fotó: Facebook/MobilArt)
(Fotó: Facebook/MobilArt)

DIY: Patikusinas szakkör: Mindennapi kencéink
Mikor?: Február 4., vasárnap 10:00-
Hol?: Szent István Király Múzeum, Rendház

Mindennapi kencéinket add meg nekünk ma. Vagy inkább majd megadjuk mi magunknak. A "Do It Yourself", na meg az egészséges életmód jegyében indult ez a nyelvtörő nevű (mondd ki gyorsan egymás után ötször!) foglalkozás-sorozat a Szent István Király Múzeum rendházában. Most vasárnap Gyalus Boglárka vezetésével elsajátíthatjuk a házilag készített tusfürdő, sampon, hajbalzsam, testápoló, napszakfüggő arckrémek, fogkrém és izzadásgátló deó elkészítését. Mivel a jó dolgok az életben nem mindig ingyenesek, ezért nemcsak némi pénzmag fejében vehetünk részt a tanfolyamon, de még előregisztrációt is kérnek (krizsany.anna@szikm.hu vagy tunderkonder.tanf@gmail.com). Cserébe innentől kezdve elégedetten mutathatunk be középső ujjal az összes kozmetikai cégnek, és aktív részesei lehetünk a levendulaipar fellendülésének.

Kézműves szappanok - képünk illusztráció (Fotó: Lovin Soap Studio)
Kézműves szappanok - képünk illusztráció (Fotó: Lovin Soap Studio)

Gasztro: Egészséges táplálkozás előadás, tanácsadás és bemutató
Mikor?: Február 3., szombat 16:00-
Hol?: Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza

Ha pusztán az internet sarlatánjaira és a magukat szakértővé a Google segítségével kiképző, jellemzően külföldi alapanyagból (néha hibásan) fordító bloggerek írásaira hagyatkoznánk, akkor minden étel egészséges is, meg nem is. Ebben a pusztító gasztronómiai cunamiban ember legyen a talpán, aki magára szedi a helyes információkat, hogy akkor végül is most mit lehet enni és mit nem. Talán egy kis segítség lehet ebben a gyomortájéki kóválygásban egy személyes találkozó egy igazi szakértővel. Mit együnk? Hogyan készítsük? Miből készítsük? Ezekre a kérdésekre is választ ad majd Suplitzné Tóth Mária táplálkozástudományi szakember és Forgács Klára reformédesség-készítő, akik az elméleten túl gyakorlati tanácsokat is adnak az egészséges táplálkozáshoz.

Ezek is egészséges ételek - képünk illusztráció (Fotó: Readers Digest)
Ezek is egészséges ételek - képünk illusztráció (Fotó: Readers Digest)

Koncert: Kistehén
Mikor?: Február 3., szombat 20:00-
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Hogy akkor most végül is ezek mit akarnak? Aki először hallja a Kistehén Tánczenekar szövegeit, az nagyjából ezzel a mondattal és egy lüktető vörös kérdőjellel az agyában eszmélhet fel az olyan dalok után, mint például a Szájbergyerek, a Virágok a réten vagy éppen a Jó csávó a Markó. Aki nem először hallja őket, az kívülről vágja a nem kevésbé figyelemfelkeltő címmel ellátott lemezeik (pl. Zene a nyulaknak; Picsába az űrhajókkal) világértelmezéseit. Aki pedig élőben akarja mindezt átélni, az ott lesz szombat este nyolckor a Petőfi Kultúrtanszéken. 

Gyerek: Mazsola és Tádé
Mikor?: Február 3., szombat 17:00
Hol?: KÖFÉM Művelődési Ház

Mazsola és Tádé biztosan ott van a legjobb nevű meseszereplők között. A vidám zöld malac és vajszínű pajtása mit sem érne Manócska, Fülöpke, Egérke és többiek nélkül. Az egykor Bálint Ágnes fejéből kipattant díszes társaság valamennyi tagja ott lesz szombaton a KÖFÉM Művelődési Ház bábelőadásán, mely csak nevében gyerekprogram, felnőttként ez egy igazi retróorgazmus. Végre elérhető közelségbe kerülnek gyerekkorunk többnyire tévében, a szombati vagy vasárnap délelőtti Idesüss! és egyéb matinéműsorokban csodált kézre húzható plüsssztárjai. Ki-hagy-ha-tat-lan.

Tévé: Super Bowl LII
Mikor?: Február 4., 00:00-
Hol?: Sport 1

Minden idők, minden idők, minden idők - ahogy közeledik a Super Bowl, ezt a két szót minden egyes évben ráaggatják a legkülönbözőbb várhatóan megdőlő rekordokra. Így van ez idén is. A szezon kezdete előtt a címvédő New England Patriots számított az amerikaifoci bajnokság legnagyobb esélyesének, a döntő másik résztvevőjéről jóformán a szurkolói sem hitték el, hogy egyáltalán a rájátszásba juthatnak. Az 52. NFL nagydöntőben az alapszakasz két legjobban teljesítő csapata meccsel, a tét pedig nem kicsi: ha a Patriots nyer, minden idők (én szóltam) legeredményesebb NFL-klubja, az irányítójuk Tom Brady minden idők (ugye, hogy szóltam?) legeredményesebb játékosa és az edző, Bill Belichick sose találnátok ki, hogy minek a legeredményesebb edzője lesz. Ehhez képest a Philadelphia Eagles motivációja szinte semmi: ők csak simán egy bajnoki címet akarnak. Egyszer. Végre. A két csapat Super Bowl-ban 2005-ben már találkozott egymással, akkor a New England győzött 24:21-re. A 13 évvel ezelőtti meccs rövid összefoglalója:

Mozi: Én, Tonya
Mikor?: Február 1-től
Hol?: Cinema City Alba

Ezekkel a műkorcsolyázókkal mindig csak a gond van... De mind közül a legbotrányosabb kétségkívül Tonya Harding volt. Az 1994-es lillehammeri téi olimpia előtt és alatt ismerte meg a világ a nevét és az egyik legnagyobb vetélytársáét is. Nancy Kerrigant néhány héttel az olimpiai selejtező előtt viperával támadta meg egy férfi, és a térdén elszenvedett sérülések miatt nem lehetett ott az országos válogatón. Később kiderült, hogy a támadást Harding rendelte meg, akit ennek ellenére még láthattunk a norvégiai olimpia jegén. Mivel ekkor már tudni lehetett, hogy Tonyának köze van a Kerrigan elleni támadáshoz, nem csoda, hogy a női műkorcsolya-verseny a tévézés történetének egyik legnézetebb műsora lett. A legenda szerint a CBS vezetői köszőnőlevelet küldtek a stábnak, akik közül valaki csak ennyit írt ki a stúdió falára válaszul: "Ne nekünk köszönjétek, hanem Tonyának." Az életrajzi fekete komédia csütörtök óta látható a mozikban, Margot Robbie-t Oscarra jelölték a címszereplő Tonya Harding megformálásáért.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • Milyen legyen a Virágóra jövőre?
  Milyen legyen a Virágóra jövőre?
 • Fehérvári mentős házaspár mentett életet a spanyol tengerparton
  Fehérvári mentős házaspár mentett életet a spanyol tengerparton
 • A ciklus utolsó közgyűlése - erdőtelepítésről és útépítésről is döntöttek
  A ciklus utolsó közgyűlése - erdőtelepítésről és útépítésről is döntöttek
 • Kulturális Örökség Napjai - fedezzük fel Fehérvár kincseit
  Kulturális Örökség Napjai - fedezzük fel Fehérvár kincseit

A hét embere

 • Világgazdaság - Erős ősz várható a lakáspiacon
  Világgazdaság - Erős ősz várható a lakáspiacon
 • Egyre több az igénylő - töretlen a családvédelmi akcióterv sikere
  Egyre több az igénylő - töretlen a családvédelmi akcióterv sikere
 • Lövöldözés volt Washingtonban
  Lövöldözés volt Washingtonban
 • Time Out - Újbuda a világ egyik legjobb helye
  Time Out - Újbuda a világ egyik legjobb helye
 • Nyaralásuk közben mentette meg a fehérvári mentős házaspár egy férfi életét
  Nyaralásuk közben mentette meg a fehérvári mentős házaspár egy férfi életét
 • Egyre több a beteg - kanyarójárványtól tartanak Horvátországban
  Egyre több a beteg - kanyarójárványtól tartanak Horvátországban
 • Bírságolnak - egyre több az életveszélyes autókaraván az utakon
  Bírságolnak - egyre több az életveszélyes autókaraván az utakon
 • Kitelepítés - ítéletidő tombol Houstonban
  Kitelepítés - ítéletidő tombol Houstonban

Eseménynaptár

 • Halálos baleset - videózta magát a Dózsa György úti gázoló
  Halálos baleset - videózta magát a Dózsa György úti gázoló
 • Fejlesztés - kukoricafeldolgozó épült Karcagon
  Fejlesztés - kukoricafeldolgozó épült Karcagon
 • Vaux-le-Vicomte - kifosztották Franciaország egyik híres kastélyát
  Vaux-le-Vicomte - kifosztották Franciaország egyik híres kastélyát
 • Elkészült - ma avatják fel a Denso új logiszikai központját
  Elkészült - ma avatják fel a Denso új logiszikai központját
 • Erdősítés – ma dönt a közgyűlés
  Erdősítés – ma dönt a közgyűlés
 • Total Chrono Classic - több mint száz autó rajtol Fehérvárról
  Total Chrono Classic - több mint száz autó rajtol Fehérvárról
 • István, a király – koncertet ad a Clara Voce Vegyeskar és a KisseK
  István, a király – koncertet ad a Clara Voce Vegyeskar és a KisseK
 • Ovis felvonulás, Autómentes nap, Bringázz, Fehérvár - Európai Mobilitási Hét
  Ovis felvonulás, Autómentes nap, Bringázz, Fehérvár - Európai Mobilitási Hét
 • Tóvárosi őszköszöntő - Korda György és Balázs Klári is fellép
  Tóvárosi őszköszöntő - Korda György és Balázs Klári is fellép
 • Telenor: nem lesz ügyfélfogadás a hétvégén
  Telenor: nem lesz ügyfélfogadás a hétvégén
 • Rekord - rengetegen voltak kíváncsiak Lillafüredre és Szilvásváradra
  Rekord - rengetegen voltak kíváncsiak Lillafüredre és Szilvásváradra
 • HÍRADÓ 2019. szeptember 19.
  HÍRADÓ 2019. szeptember 19.
 • Kelemen István színpadi ecsetvonásai
  Kelemen István színpadi ecsetvonásai