6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: mézfesztivál, Honeybeast és újra nyit az Ady Bár
Fehérvár Médiacentrum fotója
csalad.hu
Fehérvári programok a hétvégére: mézfesztivál, Honeybeast és újra nyit az Ady Bár

Olyan hideg lesz a hétvégén, hogy szabadtéri programokban csak a legbátrabbak gondolkozzanak. Ehhez képest a négy fal között bemutatják az év egyik legjobb filmjét (A víz érintése), koncertezik a Honeybeast és az Alma, és még Mézkirálynőt is választanak a mézfesztiválon. Aki mégis dideregne egy jót, nézzen el Felcsútra, ahol a Vasast fogadja a Videoton FC.

Gasztro: I. Fejér Megyei Mézfesztivál
Mikor?: Február 23-24., péntek-szombat
Hol?: Belváros; Videoton Oktatási Központ

Elsőnek lenni mindig jó, az elsőn ott lenni mindig jó. Néhány év múlva az ember majd kicsit flegmán mesélheti a barátainak, hogy "bezzeg az első milyen jó volt, és ahhoz képest ez most, hát na." Aki ilyen élményre vágyik mondjuk 10 év múlva, az semmiképpen ne hagyja ki az első, hagyományteremtő Fejér Megyei Mézfesztivált. A mézekkel pénteken a Belvárosban, szombaton a VOK-ban (Videoton Oktatási Központ) találkozhatunk. A vásáron kívül külföldről érkező mézlovagrendekkel is megismerkedhetünk, sőt, megválasztják a Mézkirálynőt és udvarhölgyeit is. Édes kis programnak tűnik ez.

Koncert: Honeybeast
Mikor?: Február 23., péntek 21:30
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Ha esetleg addig nem hallottad volna, akkor a 2010-es évek elején biztosan megismerkedhettél a bódottá szóval. A boldogság kurtán-furcsán becézett alakjával egyszerre járult hozzá a Honeybeast az egyetemes magyar nyelvtörténethez, és a popzenei örökzöldekhez - utóbbihoz amúgy kétségtelenül fülbemászó dalával is. Azóta teljesen legális leírni bármilyen összefüggésben ezt a szót, mindenki érti, miről is van szó. Amennyiben mégis lenne olyan, aki üveges tekintettel néz, és továbbra sem érti az ezt megelőző három mondatot, az két dolgot tehet: vagy meghallgatja a szóban forgó számot alább, vagy megnézi a zenekar koncertjét péntek este a Petőfi Kultúrtanszéken. Esetleg ebben a sorrendben is jó lesz. A többiekkel pedig ott találkozunk.

Buli: Újra nyit az Ady Bár
Mikor?: Február 24., szombat 19:00
Hol?: Ady Bár és Galéria

Másfél év is elég volt ahhoz, hogy az Ady Bár kinője magát Fehérvár egyik legmenőbb helyévé, és ezzel együtt az Ady Endre utca 3. alatt található helyet. Költözésről egyelőre szó sincs (elég hülyén is nézne ki az Ady Bár mondjuk a Deák Ferenc utcában...), így maradt az átalakítás és a bővítés. Ennek jegyében nagyobb lett a tánctér és a felszolgálótér is. Hogy mindez mennyire sikerült jól, azt élesben lehet tesztelni szombat este. A zenét DJ Zöld hozza, és ha már őt ott lesz, akkor nyilván a Méhkas Dia Project gondoskodik majd a vizuálról. 

Sport: Videoton FC - Vasas
Mikor?: Február 24., szombat 17:00
Hol?: Pancho Aréna, Felcsút

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei bajnoki cím a Videoton FC és a Ferencváros között dől majd el. A Fradinak egyelőre három pont az előnye, és csak kétszer veszített az ősszel Thomas Doll csapata. Így a Vidinek a lehető legtöbb meccset győztesen kell befejeznie a hátralévő fordulókban, hogy a szezon végén ismét Fehérváron ünnepelhessünk. A tavaszi első meccsen, vagyis az összességében 20. fordulóban azt a Vasast fogadjuk, amellyel tavaly a bajnoki címért futottunk versenyt. Bár az angyalföldiek egyelőre csak a 9. helyen állnak az OTP Bank Ligában, őszi három vereségünkből egyet éppen ellenük szenvedtünk el. Akkor talán itt is van az ideje a visszavágásnak...

Gyerek: Alma Szuperkoncert
Mikor?: Február 24., szombat 16:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Ami a '80-as években Halász Judit vagy a Bojtorján zenekar volt, manapság az az Alma zenekar. Napjaink talán első számú, kifejezetten gyerekeknek szóló együttese most hétvégén mégis a szülőkre számít igazán: nélkülük és az általuk vásárolt belépők nélkül ugyanis elég körülményesen juthatnának be a legkisebbek az Alba Regia Sportcsarnokba. Az Alma szuperkoncerttel tér vissza Székesfehérvárra, de hogy ez pontosan mit takar, az majd csak szombat délután derül ki. Az biztos, hogy a buli megfelelő pillanatában elhangzik majd nagy slágerük, a Ma van a szülinapom. De mivel ezt már mindenki úgyis unásig ismeri, szándékosan egy másik slágerüket biggyesztjük ide:

Mozi: A víz érintése
Mikor?: Február 22-től
Hol?: Cinema City Alba

13 Oscar-jelölés az nem kevés. Márpedig Guillermo del Toro különös meséjét akár ennyi kategóriában is a legjobbnak választhatják március 4-én Los Angelesben. A víz érintése ezzel akár minden idők legtöbb Oscarral kitömött filmje is lehet, de hogy erre mennyi az esélye, arról Eláruljuk, kik nyerik az idei Oscar-díjakat című cikkünkben írtunk. Mivel az előttünk álló hétvége időjárása elég cudarnak ígérkezik, a mozi nem tűnik rossz programválasztásnak. Ráadásul ilyen különös, felnőtteknek szóló tündérmesét ritkán készítenek, tehát aki szereti, ha egy film egy kicsit kibillenti a komfortzónájából, és néhány dolgot pedig másképp igyekszik megfogalmazni, mint a nagy átlag, az egészen biztosan jól fogja érezni magát ebben a két órában. Aminek a végére az is kiderül: beteljesülhet-e a szerelem a furcsa víziszörny és a néma lány között? És igen, beteljesülés alatt AZT is értjük.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek