6 évnél régebbi cikk

Mégsem zár be az Osztotics-féle savanyúságos
·Hírekpiac·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Mégsem zár be az Osztotics-féle savanyúságos
·Hírekpiac·Utolsó frissítés: undefined

Nemrégiben mutattuk be Osztotics Ferenc székesfehérvári savanyúságkészítő és a családja történetét. Akkor arról számoltunk be, hogy májustól bezárják üzletüket a fehérvári piacon. Örömmel jelenthetjük, hogy azóta meggondolták magukat!

Jó híreket kaptunk az Osztotics-féle savanyúságosról: az előzetes tervekkel ellentétben mégsem zár be a fehérvári piacon található standjuk, a fiatalabb generáció továbbviszi az üzletet. Ebben pedig úgy tűnik, nem kis szerepe volt korábbi cikkünknek melyet az fmc.hu-n és a Fehérvár közéleti hetilapban is sok vásárlójuk olvasott, és mesélt tovább ismerőseinek:

"Volt aki a buszon hallotta, mások a fodrásznál. - mesélte Osztotics Ferenc. - Komolyan, nem is gondoltam volna, hogy ennyire sok vásárlónk van - pedig hát látom, hogy a savanyúság elfogy valahova - és ennyire kétségbe ejti őket, ha bezárunk. Szinte minden sorbanálló felhozta, kérdezgették, hogy most mi lesz velük... Volt, aki egy kupac újságot is lengetett hozzá, hogy ugye ez nem igaz? Akadt nyolcvan éves néni, aki egyenesen azt mondta, majdnem szívrohamot kapott, mikor megtudta."

"Egy idő után mondtam is a fiamnak, hogy most már írja ki inkább az ellenkezőjét a Facebookra: mégsem zárunk be!" - tette hozzá mosolyogva a felesége.

Így történt, hogy a piacon található üzlethelyiség bérleti jogát 2018. december 31-ig meghosszabbították. Nagyrészt a fiuk végzi majd a vevők kiszolgálását, a savanyúságok készítése pedig továbbra is családi kézben marad, mindenki kiveszi belőle a részét, ahogy tudja.

Ehhez mi már nem is tudunk hozzátenni mást, mint hogy gratulálunk és nagyon jó egészséget kívánunk a további munkájukhoz!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek