Cloudy3 °C
2019. december 6. péntek Miklós
Menü

Minden gyereknek járnak az élmények!

Minden gyereknek járnak az élmények!
Nagy Zsolt (Fotó: Pápai Barna)

Nem csak azért fontos adni egy kisgyereknek – élményeket, törődést, apró ajándékokat –, hogy tartalmassá tegyük a gyerekkorát. Hanem azért is, hogy jó példával járjunk elöl. Mert abból a gyerekből, akivel törődnek, olyan felnőtt lesz, aki másokon is akar majd segíteni.

Nagyjából ez a hitvallása Nagy Zsoltnak, a Kis Gyémántok Gyermekeket Támogató Egyesület elnökének és feleségének, Nagy-Pálfy Reginának. Ebben a szellemben tevékenykednek már tíz éve, sokáig magánemberként, tavaly óta egyesületi formában. A fiatal pár 2008-ban felvette a kapcsolatot több környékbeli település szociális munkásával, és rajtuk keresztül rengeteg hátrányos helyzetű, főként nevelőotthonban élő gyermeknek juttattak el Mikulás csomagot, gyümölcsöt. Éveken át folytatták így az ajándékozást, idővel a kórház gyerekosztályán fekvő kicsiket is elkezdték meglepni különféle ünnepeken, húsvétkor, mikuláskor, karácsonykor. Ha már nem mehetnek haza az ünnepekre, legalább így csempésszenek egy kis örömet a napjaikba.

Azért is lett a nevünk Kis Gyémántok, mert úgy gondoljuk, hogy minden gyermek egy kis csiszolatlan gyémánt. Gyerekkorban alapozódik meg, hogy milyenné válik. Ez pedig az élményeken múlik, azon, hogy mi mindent lát és él át. – fogalmazta meg Zsolt. – Mi azoknak a gyerekeknek szeretnénk minél tartalmasabb programokat nyújtani, akiknek a szülei, nevelői nem engedhetik meg, hogy mindezt lehetővé tegyék. Sportmérkőzésekre, színházi és mozi előadásokra, strandra vinni őket. Hogy megtapasztalhassák mindazt, ami sok más gyereknek természetes, nekik viszont talán csak így adatik meg. És bízunk benne, hogy ezek egy életre jó nyomot hagynak majd bennük, emlékezetesek lesznek számukra. Mindebben a tevékenységben a legnagyobb segítségem kitartó munkájával a feleségem Nagy-Pálfy Regina. Reméljük, a jövőben minél többen mellénk állnak: mi szeretettel várjuk bárkinek a segítségét aki akár programmal vagy tárgyi,anyagi támogatással tudná segíteni a munkánkat.”

Zsolt és családja (Fotó: Pápai Barna)
Zsolt és családja (Fotó: Pápai Barna)

Tavaly úgy gondolták, hogy ideje egyesületi formában működni tovább, hogy több támogatást vehessenek igénybe. Illetve azért is, hogy lássák az emberek: tenni kell azért, hogy jobb legyen ezeknek a hátrányos helyzetű gyermekeknek a sorsa. Legutóbb március 2-án negyven gyereket tudtak elvinni a Fehérvár AV19 jégkorong mérkőzésére. Ebben Kocsis Julianna, és Liszt Gábor „Gabesz”, a fehérvári jégkorongcsapat szurkolótáborának vezéralakja volt a segítségükre.

„Gábor a meccs után ezt írta ki a facebook oldalára: „Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy Zsoltnak és a gyerekeknek tudtam segíteni ebben a dologban, hogy egy estére a kis lurkók el tudják felejteni a nehéz napokat. Illetve egy remélhetőleg felejthetetlen élménnyel gazdagabbak legyenek. Szerencsés helyzetben vagyok, mert megadatott, hogy nekem két családom is lehet. Az első mindig, akik otthon várnak rám, a másik, akik a csarnokban vannak. Március 2-a péntek óta ezeknek a srácoknak szeretném, hogy tudják, a Volán szurkolóihoz mindig hazajöhetnek, és mi várjuk őket máskor is.” – idézte Zsolt. -  Hálásak vagyunk nekik, és az Alba Volán vezetőségének is a lehetőségért. Azon vagyunk, hogy a jövőben minél több hasonló lehetőséget teremtsünk a kicsiknek. Arra is gondoltunk, hogy az esküvőnkre kapott Marjai Antal festményt is elárverezzük, hogy annak árával is segíthessünk.”

 A programok máris folytatódnak: legközelebb március 9-én pénteken délután például moziban visznek 25 gyereket, a Hihetetlen történet az óriáskörtéről című animációs filmre.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

 • Fehérvári Advent - koncertek, élő adventi naptár, Vörösmarty Rádió a belvárosban
  Fehérvári Advent - koncertek, élő adventi naptár, Vörösmarty Rádió a belvárosban
 • A termékek ideális útja a termelőtől az éttermekig - gasztronómiai konferencia Fehérváron
  A termékek ideális útja a termelőtől az éttermekig - gasztronómiai konferencia Fehérváron
 • Kárpátaljai idősek, fehérvárcsurgói fiatalok - adventi jótékonysági est Székesfehérváron
  Kárpátaljai idősek, fehérvárcsurgói fiatalok - adventi jótékonysági est Székesfehérváron
 • Opten: a középgeneráció uralja a belföldi cégeket
  Opten: a középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A hét sztorija

 • Várják a véleményüket – közmeghallgatás lesz a Városházán
  Várják a véleményüket – közmeghallgatás lesz a Városházán
 • Nemzetközi Valutaalap - jól teljesít a magyar gazdaság
  Nemzetközi Valutaalap - jól teljesít a magyar gazdaság
 • Tömegdemonstrációk - megállt az élet Franciaországban
  Tömegdemonstrációk - megállt az élet Franciaországban
 • Olcsóbb lett a benzin
  Olcsóbb lett a benzin
 • Öreghegyi Disputa - Tornyai Gábor lesz a vendég
  Öreghegyi Disputa - Tornyai Gábor lesz a vendég
 • Sziget – ismét az angolok kedvenc külföldi fesztiválja lett
  Sziget – ismét az angolok kedvenc külföldi fesztiválja lett
 • Mikulás minden mennyiségben – a lappföldi is itt lesz Székesfehérváron
  Mikulás minden mennyiségben – a lappföldi is itt lesz Székesfehérváron
 • Fa betlehem - felkapcsolták a Szent Péter téri karácsonyfa fényeit
  Fa betlehem - felkapcsolták a Szent Péter téri karácsonyfa fényeit

Eseménynaptár

 • Medve jár nálunk - az Aggteleki Nemzeti Parkban látták
  Medve jár nálunk - az Aggteleki Nemzeti Parkban látták
 • 50 ezer égő - megkezdődött az ünnepi szezon New Yorkban
  50 ezer égő - megkezdődött az ünnepi szezon New Yorkban
 • Hóágyúznak - megnyitott az eplényi síaréna
  Hóágyúznak - megnyitott az eplényi síaréna
 • Koch Csaba - az év bortermelője lett
  Koch Csaba - az év bortermelője lett