Partly cloudy22 °C
2020. július 12. vasárnap Izabella
Menü

Van egy jó hírünk a jövő heti időjárásról! Ja, nem...

Van egy jó hírünk a jövő heti időjárásról! Ja, nem...
Hó és szél - képünk illusztráció (Fotó: Travel + Leisure)

Március. Naptár szerint ebben a hónapban járunk, jövő vasárnap pedig megkezdődik a nyári időszámítás is. Mondjuk ez az időjárást egyáltalán nem zavarja abban, hogy úgy viselkedjen, ahogy karácsony környékén kellett volna. A következő napokban több helyen lesz még hó, nagyon erős lesz a szél, maradnak a mínuszok, de azért a hét utolsó napjára 10 fok fölé is benézünk.

Sándor, József, Benedek, raportra! Mégis, hogy van az, hogy már javában zsákban kellene érkeznie a melegnek, ehhez képest olyanabb a tél, mint valaha? Persze lassan megszokjuk már, hogy március közepén egy kiadós havazással búcsúzik a tél, na de akkor is... A következő héten lesz minden, ami egy igazi decemberre jellemző: helyenként marad a havazás, olykor vaskos mínuszokat is lehet mérni és sok helyen csípős lesz a szél - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek küldött heti előrejelzése. Napi bontás:

Hétfőn több helyen várható kisebb havazás, délkeleten havas eső, néhol ónos eső is kialakulhat. A legkisebb eséllyel északnyugaton valószínű csapadék. Az északkeleti, északi szél megélénkül, ami a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten néhol hordhatja a havat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű.

Kedden és szerdán főként délen és keleten várható kisebb havazás, havas eső. Több helyen megerősödhet, szerdán akár viharossá is fokozódhat a szél. Kedden a leghidegebb órákban mínusz 7 és 0, szerdán mínusz 9 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Kedden napközben mínusz 1 és plusz 5, szerdán plusz 1-6 fok között alakulnak a csúcsértékek.

Csütörtökön változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. Az északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 3, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon mínusz 10 fok körül valószínű. A nappali maximumok plusz 1-6 fok között alakulnak.

Pénteken sok napsütés várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 3, a vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon mínusz 10 fok körül valószínű. Napközben plusz 2-8 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A szél megélénkül, néhol megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon mínusz 8 fok körül valószínű. A nappali maximumok plusz 4-9 fok között alakulnak.

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű, de helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 7-12 fok között alakul.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár