Fair28 °C
2021. június 18. péntek Levente
Menü
Házhozszállítás

Lassan melegszik, de esős húsvétunk lesz

Lassan melegszik, de esős húsvétunk lesz
Esernyőre szükség lesz (Fotó: naturetime.wordpress.com)

Így március utolsó hetére végre eljutunk oda, ahol valahol a hónap első felében kellett volna járunk... Szóval lassan elköszönhetünk a mínuszoktól, de azért még nem lesz felhőtlen a helyzet, a lágy tavaszi napsütést is csak vadászhatjuk a héten, a nyuszi viszont jó eséllyel megázik majd a nagy sürgés-forgásban.

Ha nem is havat kapunk húsvétra, csapadékból nem lesz hiány, úgyhogy aki pikniket, kirándulást tervezett a tavaszi szünetre, csomagolja vissza a pokrócot, túrabotot a szekrénybe, de legalábbis vigyen magával esernyőt. Lassan viszont elérjük a márciusban elvárt hőmérsékletet, a hét második felében ugyanis többfelé 15 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, délután viszont több helyen felszakadozhat a felhőzet, elszórtan valószínű eső, záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6 és 11 fok között valószínű.

Kedden és szerdán szórványosan előfordulhat eső, zápor. Kedden helyenként megerősödik, szerdán többfelé megélénkül a szél. Kedden a leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4, szerdán mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Kedden napközben plusz 8-12 fok lehet.

Szerdán a maximumhőmérséklet jellemzően 10-16 fok között alakul, de északkeleten csupán 7-9 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön több helyen várható eső, zápor és a szél is megélénkül, többfelé megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7, a legmagasabb hőmérséklet 7-13 fok között alakul (nyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel).

Pénteken elsősorban a nap első felében várható többfelé eső, zápor. A légmozgás élénk, helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok 10-16 fok között alakulnak.

Szombaton több helyen valószínű eső, zápor. A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban plusz 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 13-19 fokig melegszik a levegő.

Húsvétvasárnap is több helyen megerősödik a szél. A több-kevesebb napsütés mellett elszórtan lehetnek záporok is. A minimumhőmérséklet plusz 4 és 9, a maximumhőmérséklet 11-16 fok között valószínű

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár