5 évnél régebbi cikk

3+1 tipp egynapos kiránduláshoz Fehérvárról
Fehérvár Médiacentrum fotója
sur.hu
3+1 tipp egynapos kiránduláshoz Fehérvárról

Tavasszal a legjobb kirándulni, Székesfehérvárról pedig számos kellemes úti cél elérhető 1-2 órán belül. Egynapos kirándulásokhoz gyűjtöttünk ötleteket.

1. Irány a Balaton

A strandolással azért várjunk még úgy két hónapot, de a magyar tenger kékségét minden évszakban érdemes megcsodálni. A tavaszi hónapokban pedig már jócskán kínálkoznak a tó környékén színes programok. Szívderítő sétát tehetünk például a Kőröshegyi Levendulásban, ahol április közepén tulipánszürettel örvendeztetik meg az ide látogatókat. Bizony, mindenki szedhet magának egy csokorra valót a virágokból, sőt még a metszőollót is helyben adják! De a birtokon egyébként már csak azért is érdemes sétát tenni, mert gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra!

2. Séta a természetben

Ha inkább a Duna közelségére és a természetbe vágyunk, vegyük Rácalmás felé az irányt! Nyugodt sétát tehetünk a természetben a Rácalmási Nagy-sziget és az Ártéri Nagyösvény erdei útvonalain, a köztük kiépített tanösvényen. Olvasgathatjuk is a színes táblákon a környék élővilágáról és Rácalmás történetéről szóló információkat, vagy egyszerűen csak élvezhetjük a szép környezetet. A város zajáról egészen biztosan megfeledkezünk majd, helyette hallgathatjuk az itt fészkelő több mint kilencvenféle madárfaj hangjait.


3. Elegáns kikapcsolódás

Ha nem vagyunk túrázós típusok, inkább a kulturális programokat részesítjük előnyben, pillantsunk bele például az uralkodói lét mindennapjaiba a Gödöllői Királyi Kastély harmincegy teremből álló állandó kiállításán. Nyomon követhetjük a Grassalkovich-család három generációjának életét, megcsodálhatjuk Erzsébet királyné gyönyörű lakosztályait. Szabadban tett tavaszi sétához pedig ott a kastély meseszép parkja.

+1: Járjuk be az országot egy nap alatt!

Egy kicsit nagyobb távolságra, nagyjából két és fél órás autóútra lévő célállomás felkeresése még bőven beleférhet egyetlen napba.
Ha szívesen nekiveselkedünk ekkora távnak is, nyugodtan induljunk el Szarvasra, ahol nem csak legnagyobb hazai arborétum, hanem egész Magyarország vár ránk – kicsiben. A kéthektáros Mini Magyarország Makettparkban folyik az apró Duna, hullámain gőzhajókkal, körbejárhatjuk a mini-Balatont, és közel száz, rendkívül részletgazdag aprólékossággal felépített makettet csodálhatunk meg neves hazai épületekről, mint a Szegedi Dóm, a Gyulai Vár vagy a Debreceni Nagytemplom.

További ajánlatok:
www.fehervartravel.hu
www.hotelpanorama.hunguesthotels.hu
www.hotelhelios.hunguesthotels.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek