5 évnél régebbi cikk

Újabb kisbabára vár Fehérvár Bölcsője
Fehérvár Médiacentrum fotója
maedankids.com
Újabb kisbabára vár Fehérvár Bölcsője

Hatodik alkalommal keresi gazdáját Fehérvár Bölcsője. A kisbabát váró családok május 2-ig pályázhatnak, hogy ők vihessék haza az ingyenes vándorbölcsőt.

A nyertes család hazaviheti a bölcsőt az otthonába és mindaddig használhatja, míg az új családtag ki nem növi. Ezt követően újabb pályázat során keresik meg új lakóját. A vándorbölcsőt a SZÉNA Egyesület - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként bocsájtja ingyenesen a családok rendelkezésére. Cserébe csupán annyit kérnek, hogy egy digitális fotót juttassanak el az egyesület számára a babáról a bölcsőben fekve, mely egy babanaplóba kerül majd be.

A pályázatokban fel kell tüntetni a pályázó nevét, telefonszámát, e-mail címét, a gyermek (várható) születési dátumát és nevét, valamint egy rövid bemutatkozást a családról, és mindezt a szenaegyesulet@gmail.com címre kell elküldeni. További információt a pályázatról a SZÉNA Egyesület a Családokért weboldalán találhatnak az érdeklődők.

Miért jó bölcsőben ringatni a babát?
A népszerű babaszichológus, Vida Ági mindenkinek javasolja a bölcső használatát, két okból is. Egyrészt a ringatózás miatt, amely emlékezteti a kisbabákat az anyaméhben átélt állandó lágy ringásra  - bár az érzés, a mozgás iránya nyilván nem pontosan ugyanaz. A másik ok pedig, hogy az anyaméhben a picik az apró, egészen szűk helyet szokják meg, és sokáig ijesztő nekik a nagy tér, a tágas ágy. Könnyebben megnyugszanak és elalszanak egy olyan szűk kis kuckóban, amit a bölcső nyújt nekik.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek