5 évnél régebbi cikk

Hat kreatív ajándékötlet Anyák Napjára
·Életmódanyák napja·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pxhere.com
Hat kreatív ajándékötlet Anyák Napjára
·Életmódanyák napja·Utolsó frissítés: undefined

Közeleg május első vasárnapja. Az alábbi ötletek közül még bármelyiket van időd megvalósítani, ha idén szeretnéd valami egyedibb, személyre szóló kedvességgel meglepni az édesanyádat vagy a nagymamádat.

Írj saját verset!
Már az óvodások is verssel köszöntik az anyukájukat az orgonaillatú ünnepen, és felnőttként is találunk bőven költőink alkotásai között olyat, ami képeslapra írva könnyeket csal anyukánk szemébe. Nagy meglepetést szerezhetsz, ha idén inkább a saját soraidat veted papírra. Nem kell irodalmi díjra pályáznod, mindenképpen megható lesz, ha a személyes élményeidet fogalmazod bele, a legkedvesebb, legmulatságosabb közös emlékeket, vagy azt, hogy mi mindent köszönhetsz édesanyádnak.

Főzd meg a kedvencét!
Biztos azzal is örömet szerzel, ha asztalt foglalsz a kedvenc éttermetekbe, vagy egy szuper új helyre. A közös ebédet cifrázhatod azonban azzal, ha Te magad lépsz a séf helyébe, és Te készíted el az anyukád, mamád kedvenc ételét. Vagy ha olyan típus, aki vevő az újdonságokra, akkor próbálj ki valami izgalmas, ismeretlen receptet! Fektess hangsúlyt a tálalásra, készíts ünnepi terítéket, hajtogass szalvétát, tegyél virágokat az asztalra... Dobd fel, ahogyan csak kedved tartja. Ezúttal is igaz, amit az imént hangsúlyoztunk: nem attól lesz jó ez az ajándék sem, ha tökéletes és hibátlan, hanem attól, hogy Te magad készítetted.

Ültess virágot!
Csokor helyett vegyél a virágosnál színes palántákat meg némi virágföldet. Aztán válassz egy szép cserepet, de ha van kertje az anyukádnak, akkor oda is elültetheted meglepetésképpen a virágokat. Nem csak azért jó, mert sokkal tovább maradnak frissek, mint egy csokor, hanem főleg azért, mert akárhányszor rájuk néz, Te jutsz majd eszébe a virágokról.

 

Készítsétek el újra a kedvenc gyerekkori fotókat!
Sok poénos vagy éppen szívbemarkolót példát látni arra az interneten, milyen emlékezetes képek születhetnek, ha újrafotózzuk a húsz, harminc évvel korábban készült, kedvenc gyerekkori fényképeket. Hasonló ruhákban, ugyanabban a beállításban, testvérekkel együtt, ha lehetséges, akár ugyanazon a helyszínen. Kedves, megmosolygató meglepetést szerezhettek vele.

Ajándékozz közös élményt!
Legyen az bármi, egy séta, fagyizás, cukrászda vagy mozi, vagy akár egy közös manikűröztetés, az édesanyánknak nem létezhet értékesebb ajándék, mint az együtt töltött idő. Amikor csak Rá figyelünk, meghallgatjuk, és mi is többet mesélünk neki az életünkről, mint egy átlagos hétköznapon, egyik teendőtől a másikig rohanva.

Készíts fényképalbumot!
Szinte mindenkinél rejtőznek a szekrényben dobozokba halmozott fényképek, amiket valahogy sosincs idő sorba rendezni, szétválogatni. Ha vásárolsz néhány szép albumot, és telepakolod őket a régi fotókkal, Te is újra rácsodálkozol majd az emlékekre, és biztos, hogy kellemes meglepetést szerezhetsz vele. És még valami: ha vannak gyerekeid, sose felejts el a legfrissebb képekből előhívatni néhányat az unokákról! Egy nagymamát semmivel sem lehet jobban kényeztetni, mint ha a kicsikről készült fotókat nézegetheti naphosszat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek