Partly cloudy21 °C
2020. július 12. vasárnap Izabella
Menü

Idén a jövő hétre esik a tavasz Magyarországon

Idén a jövő hétre esik a tavasz Magyarországon
Májusi eső aranyat ér? (Fotó: pluviophile/Twitter)

Az elmúlt hetek nyári melege után jövő héten felfrissülünk: jönnek a záporok, zivatarok, helyenként eső és ezzel együtt a lehűlés. De azért nem kell pánikolni: nem lesz olyan nap, amikor 20 fok alatt lenne a várható hőmérséklet. Amolyan igazi tavaszi időjárásra számíthatunk - végre.

Idén hét napba sűríti a tavasz, amiről eddig ismertük ezt az évszakot - és ezek a napok kivétel nélkül éppen a jövő hétre esnek. Kellemes hőmérséklet, helyenként záporok, zivatarok, ezzel együtt változékony, de friss időjárás várható. A szeszélyesnek éppen nem nevezhető április után a jövő héten az is kiderül, hogy vajon tényleg aranyat ér-e a májusi eső, hiszen szinte minden napra várható valamennyi csapadék, de legalábbis nagy az esély erre, áll az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek küdött országos előrejelzésében. Napi bontás:

Hétfőn nagyrészt derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, késő délutántól északkeleten alakulhat ki néhol záporeső. Gyakran erős, az Alföld északi részén viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-14 fok között, a szélvédett északi tájakon helyenként 8, 9 fok körül alakul. Napközben 24-25 fok körül alakulnak a maximumok.

Kedden a napsütés mellett, több helyen alakul ki zápor, zivatar. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 8-14 fok lehet. Napközben 20-26 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a napsütés mellett főként az ország északkeleti harmadában alakul ki zápor, zivatar. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

Csütörtökön a napsütés mellett több helyen valószínű zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumhőmérséklet 24-28 fok között valószínű.

Pénteken, szombaton és vasárnap napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, de több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél megerősödik, zivatarban viharos is lehet. Pénteken, szombaton és vasárnap a leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. Pénteken napközben 23-28, szombaton 22-27, vasárnap 20-27 fokig melegszik a levegő.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár