Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

Júniustól megszűnik az Árpád-fürdő mögötti parkoló

Júniustól megszűnik az Árpád-fürdő mögötti parkoló
Parkoló az Árpád-fürdő mögött (Fotó: Fiers Gábor)

Már csak néhány napig üzemel fizetős parkolóként az Árpád-fürdő mögötti murvás terület. Péntektől azonban megkezdik itt egy társasház építésének előkészületeit, így júniustól már nem lehet az egykori Köztársaság Mozival szembeni foghíjtelken parkolni.

Június 1-től megszűnik a Várkörút 25. alatti fizetős parkoló. Az egykori Köztársaság Mozival szemben, az Árpád-fürdő mögött elhelyezkedő murvás területen egyidejűleg nagyjából 30-40 autó is parkolhatott egyszerre. A szolgáltatás a fürdő vendégeinek a vásárlást igazoló blokk ellenében ingyenes volt, mindenki más félóránként 130 forintért parkolhatott itt. Az Árpád-fürdő hétfő délutáni posztja szerint már csak péntekig lehet itt letenni a kocsikat, a parkoló helyén ugyanis hamarosan társasház épül.

Így a város egyik legjobb elhelyezkedésű foghíjtelkét építik be a közeljövőben, viszont ezzel együtt az egyik legjobb, a belvároshoz közel eső parkolóterület megszűnik. A még péntekig üzemelő fizetős parkolóhoz legközelebb eső parkolóhelyek (pl. Kégl György utca, Távírda utca, Fal köz, Pilinszky János tér, József Attila utca stb.) a sárga, vagyis a 8012 jelű parkolási zónába esnek. Ezeken a területeken júliustól ingyenes lesz a parkolás első órája az NFC-kártyával fizető autósok számára. A belvárosi részek (pl. Petőfi Kultúrtanszék környéke, Szent István tér stb.) a zöld zónába esnek, ahol egy óra 340 forintba kerül, míg a Rákóczi út Skála környéki része és a panelházak parkolói a kék zónához tartoznak, itt 110 forintért parkolhatunk óránként.

A belvároshoz közeli parkolók közül az Alba Plaza előtti murvás területen, a Fehér Palota üzletközpont parkolójában és a Palotai úti foghíjtelken kialakított parkolóban lehet ingyenesen megállni. A pláza valamennyi parkolójában az első óra ingyenes, utána minden megkezdett óra 200 forintba kerül. 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
  Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
 • Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
  Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
 • Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
  Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
 • Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán
  Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán