5 évnél régebbi cikk

Már a hétvégére kinyithat a dunaújvárosi élményfürdő
Fehérvár Médiacentrum fotója
mapio.net
Már a hétvégére kinyithat a dunaújvárosi élményfürdő

Miközben izgatott várakozással tekintünk a fehérvári strand néhány héten belül esedékes megnyitása elé, újabb jó hírrel szolgálhatunk a fürdőzni vágyóknak: Dunaújvárosban is felújították az élményfürdőt, és napokon belül megnyitják.

Jó dolguk van a Fejér megyeieknek strandolási lehetőségek tekintetében: a Velencei-tó és a Balaton is csak egy ugrás. Ha pedig még ennél is kisebbet szeretnénk ugorni, akkor is könnyen medencében landolhatunk. Mint arról nemrég beszámoltunk, a székesfehérvári strand is rövidesen megnyitja kapuit a felújítás után, minden eddiginél szórakoztatóbb nyarat ígérve a helyieknek és az ide látogatóknak.

Szintén megyénkben, Dunaújvárosban is bővültek a lehetőségek a vizek szerelmesei számára: a napokban nyithat a város felújított élményfürdője. Néhány napja megtörténtek az utolsó vízminta ellenőrzések, így akár már a hétvégén elfoglalhatják a fürdőzni vágyók a komplexumot.

Mádai Balázs, a felújítást végző DVG Zrt. elnök vezérigazgatója a dunaujvaros.com-nak elmondta: az épület minden elemét felújították, már csak a külső területen végzik a füvesítést, a zöld terület rendezését szakaszosan, de ettől függetlenül is kinyit a fürdő, amennyiben az utolsó ellenőrzésen is zöld utat kapnak.

Orbán Viktor miniszterelnök és Cserna Gábor polgármester még 2016 májusában kötött megállapodást a Modern Városok Program dunaújvárosi fejlesztéseiről. Ennek részeként az egyik legnagyobb, legjelentősebb beruházás az egykori élményfürdő felújítása. Első lépésben a város tavaly megvásárolta az Építők útján található ingatlant, majd szeptemberben átadta a területet a DVG Zrt-nek, amely azonnal megkezdte a hosszú ideje használaton kívüli fürdő felújítását.

Forrás: dunaujvaros.com

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek