Partly cloudy24 °C
2019. július 16. kedd Valter
Menü

Egy blöki naplójából - avagy hogyan élvezzük a nyarat, hogy kutyusunk is jól érezze magát

Egy blöki naplójából - avagy hogyan élvezzük a nyarat, hogy kutyusunk is jól érezze magát
Nyár van nyár... (Fotó: myjoyofliving.com)

Bár az időjárás eddig is oda-odapörkölt, a nyár hivatalos beköszöntével kezdődik csak az igazi haddelhadd. Azt hallottam az alkonyi vonyításból, hogy idén az egyik legmelegebb nyarunk lesz. Hogyan fogom én ezt kibírni? Remélem a gazdi odafigyel rám. Addig is marad a csempe. Mert a csempe az legalább jó hideg.

Lassan itt a séta ideje. Bár minden nap nagyon várom a szabadban való rohangálást (ez a kedvencem), valahogy most mégsem fűlik hozzá a fogam, hogy kutyagoljak a melegben. Persze muszáj, hiszen mégsem végezhetem el a dolgom a jól lehűtött házban, persze legszívesebben megpróbálnám. Nem, nem, jó kiskutya vagyok, kibírom. 

Mondjuk abból a szempontból is szerencsésnek mondhatom magam többi kutyakollégámmal szemben, hogy a gazdi nagyon is érti a dolgát. Sokakat látok napközben, a legnagyobb hőségben sétálni a betonon. Nem ám egy parkban a füvön... a betonon! Az emberek sem nagyon mernek ilyenkor rálépni, nemhogy mi négylábúak. Egyrészt kétszer annyi láb, másrészt nekünk aztán semmi nem védi a mancsunkat a tűzforró bitumentől. A gazdi ezért is szokott napfelkelte után (8 óra előtt) és napnyugta előtt (20 óra után) megjáratni. Akkor még a levegő is kellemes, így aztán tényleg semmi okom a panaszra.

Egyszer a beszélő doboztól hallottam, hogy ha a levegő hőmérséklete 30 Celsius-fok, akkor a beton akár 60 Celsius-fokra is felmelegedhet. Te jó ég! Én meg azon bandukoljak. Hát kösz nem! Inkább elkerülöm a kavicsos és a homokos talajokkal egyetemben. Maradok a füves és parkos helyeknél.

Nyáron csak a fű játszik (Fotó: lifeoftrends)
Nyáron csak a fű játszik (Fotó: lifeoftrends)

Ha még valami vízforrás is van a közelben, például szökőkút, na, az maga a kutyamennyország. Ha nem akad, az se gázos, a gazdinál mindig van friss víz, így semmiben nem szenvedek hiányt. Belegondolva nagyon is jó dolgom van, nem tudom miért nyüszítek. Lassan itt a séta ideje. De hol van a gazdi? Biztos a melegben ő is lassabban közlekedik. Mondjuk annyi ronggyal felvértezve nem is csoda. Szétrágok párat, hátha akkor kevesebbet aggat magára. Na, sebaj, most az egyszer megbocsájtom. Addig is marad a csempe.

Mindig ellenőrizd az aszfalt hőmérsékletét napos időben, mielőtt kutyusod sétáltatni viszed!
- A séta ideális időpontja reggel 8 óra előtt és este 8 óra után van
- Kerüld a kavicsos, betonos, homokos talajt, mert ezekből rengeteg hő árad!
- Keress árnyékos, füves területet a sétához!
- Mindig legyen nálad friss víz, hogy a pajtid ihasson, ha megszomjazik!

(Forrás: kutyaelsosegely.hu)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • HÍRADÓ 2019. július 15.
  HÍRADÓ 2019. július 15.
 • Letartóztatták a magyar család autójába belerohanó zágrábi férfit
  Letartóztatták a magyar család autójába belerohanó zágrábi férfit
 • Ismét drágulnak az üzemanyagok
  Ismét drágulnak az üzemanyagok
 • Sok magyar vállalkozás van az amerikai piacon
  Sok magyar vállalkozás van az amerikai piacon

A hét embere

Eseménynaptár