5 évnél régebbi cikk

Június 5-től tilos tüzet gyújtani Fejér megyében
Fehérvár Médiacentrum fotójaJúnius 5-től tilos tüzet gyújtani Fejér megyében

Fejér megye területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területre, 2018. június 5-től általános tűzgyújtási tilalom van érvényben. Akár 3 millió forintos bírságot is kaphat, aki megszegi a szabályokat.

Tilos tüzet gyújtani a kijelölt tűzrakó helyeken, az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon, a közút és vasút menti fásításokban. Továbbá tilos a parlag- és gazégetés is. 

Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók fokozottan figyeljenek arra, hogy égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben szigorúan oltsák el.

A tűzvédelmi korlátozások megszegése súlyos bírságot von maga után, amely (az okozott károk megtérítésén felül) az előidézett káresettől függően 20 ezer forinttól egészen 3 millió forintig is terjedhet.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon tájékozódhatunk, illetve a tűzgyújtási tilalom térképet a tuzgyujtasitilalom.nebih.gov.hu oldalon is megnézhetjük. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek