5 évnél régebbi cikk

Az ajtófelújítás csodákra képes
Fehérvár Médiacentrum fotója
Reitz József
Az ajtófelújítás csodákra képes

A nyár beköszöntével nem csak a nyaralást, kikapcsolódást, hanem a kisebb-nagyobb lakásfelújításokat is sokan kezdik el tervezgetni. Ha jól választunk a lehetőségek közül, mindkettő beleférhet az anyagi kereteinkbe!

Ha lakásfelújításra gondolunk, valószínűleg előbb jut eszünkbe az új csempe, vagy a falak új színekkel való felfrissítése, esetleg egy új konyhabútor, mint az ajtócsere. Amíg jól működnek, akár a több évtizedes nyílászárókkal is megelégszünk, mert az ajtócsere költséges mulatság, hiszen egy átlagos lakásban öt-tíz ajtó is található.

Szerencsére akadnak már okos megoldások, melyeknek köszönhetően eleget spórolhatunk ahhoz, hogy a vakációzás költségeit is fedezni tudjuk és az otthonunk is új köntösben pompázzon. Az ajtóknál is változik a divat, a szín-és formavilág, az esztétikai elvárások. Csak ezen kritériumok miatt viszont eléggé nehezen szánjuk rá magunkat a cserére. És nem is feltétlenül szükséges! Mind a kültéri, mind a beltéri ajtók felújítására, megszépítésére létezik ennél egyszerűbb, gyorsabb megoldás is. Hogy ez pontosan mi is, arról Reitz József ajtódekorációs szakember mesélt az fmc.hu-nak:

„A bejárati és beltéri ajtók felújításával sokat spórolhatunk, sőt megújul otthonunk is. Léteznek már olyan vékony, műanyag lapok, amelyekkel az ajtók külsejét borítják be. A burkolólemezt pontos méretre szabás után ragasztással rögzítik az ajtóra. Egy jó szakinak ez nem tart tovább egy óránál. Ez a korszerű termék strapabíró és könnyen tisztítható. Nem mellékes, hogy színben és formában is sokféle típus létezik, épp azért, mert mindenkinek más az ízlése és ráadásul így elég kicsi az esély arra, hogy egy emeleten két egyforma ajtóval találkozzunk.”

Tehát amennyiben jól sáfárkodunk a nyári felújítások módjával, akár még egy pár napos pihenés is beleférhet a családi költségvetésbe!

További ajánlatok: www.ajtodekor.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek