5 évnél régebbi cikk

Egy nap a fogyatékkal élőkért
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Egy nap a fogyatékkal élőkért

A fogyatékkal élők mindennapjaiba tekinthetnek be az érdeklődők a fehérvári Esélynapon. A rendezvényt széles körű összefogással, immár harmadik alkalommal szervezik meg június 12-én, kedden a Városház téren tíz és tizenöt óra között.

A programok sorában a zenés, táncos produkciók mellett terápiás bemutatók és integrált kézműves foglalkozások és újdonságok is szerepelnek: „Egy új elem az Élő könyvtár, ami arról szól, hogy egy fogyatékossággal élő embert lehet kikölcsönözni egy tabuk nélküli beszélgetés erejéig. A másik különlegesség, hogy idén a Szent István Király Múzeum is kilátogat, munkatársaik műtárgyakon alapuló érzékenyítő foglalkozásokat tartanak.” – mondta Braun Katalin, a Fejér Megyei Család-, Esélyteremtő és Önkéntesház programkoordinátora.

A június 12-i programot idén is az Esélykör hálózat szervezi, melynek célja a fogyatékosüggyel foglalkozó civilszervezetek munkájának összehangolása, illetve figyelemfelkeltő programok szervezése.

Az Esélynap idén az Értéket teremtünk! címet kapta, mellyel szeretnénk bemutatni, hogy a fogyatékossággal élők is társadalmunk szerves részei." – fogalmazott Farnady Judit, a Civilcentrum Közhasznú Alapítvány elnöke.

A rendezvény évről évre Székesfehérvár önkormányzatának támogatásával valósul meg. Brájer Éva alpolgármester elmondta, hogy a város nagy hangsúlyt fektet érzékenyítő programjaival az esélyegyenlőség megteremtésére: "Még nagyon sok teendőnk van, hogy segítsük ezt a területet, éppen ezért nagy szeretettel invitálom a fehérváriakat: jöjjenek el, vegyenek részt kedden azokon a programokon, melyek segíteni fognak abban, hogy átérezzék ezeknek az embereknek a mindennapjait."

Az idei Esélynaphoz minden eddiginél több, összesen huszonhét szervezet csatlakozott. A délelőtti programok főként a köznevelési intézményeket, a fiatal korosztályt szólítják meg, míg a délutáni órákban a lakosság figyelmét szeretnék felkelteni.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek